Tomicic: NO-ima ukinuti naknade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nadzornim odborima treba ukinuti naknade jer u kriznim vremenima radna su mjesta na tržištu a dijele si od 700 do tisucu kuna mjesecno. I to bez obzira na godišnji broj sjednica, a kod vecine je rijec o dva do cetiri okupljanja godišnje. Kada su se naknade mogle ukinuti Mjesnim odborima onda mogu i Nadzornim odborima", rekla je Lovorka Tomicic, predsjednica pulskog ogranka HDZ-a i gradska vijecnica na konferenciji za novinare.

Tomicic je, prezentiravši clanstvo svih Nadzornih odbora gradskih poduzeca, istaknula da je rijec o politickom uhljebljenju vladajucih clanova te isplati naknada u vrijeme kada se radnicima prava smanjuju, te stoga traži raspisivanje natjecaja za clanove Nadzornih odbora kako bi ih cinili strucnjaci a ne politicki clanovi.

Kritizirajuci rad Nadzornih odbora, u cijim izvještajima, kako je istaknula Tomicic, ništa ne piše bez obzira na loša poslovanja, osvrnula se gradska vijecnica HDZ-a na rad odbora u Vodovodu kojim presjeda Valter Boljuncic, predsjednik gradskog ogranka IDS-a i vijecnik, gdje je direktoru omogucen štetan ugovor za 24-satno korištenje automobila.

- Vodovod je na granici rentabilnosti a u zadnjih je pet godina povecao cijenu vode za sto posto i smanjio prava radnika. Pitanje je uopce može li Nadzorni odbor sklapati takve ugovore i zbog cega on nije razvrgnut, rekla je Tomicic, usput se osvrnuvši i na Nadzorni odbor Luke Pula koji nalaže direktoru uredno isplacivanje naknade.

Prošlogodišnje povecanje placa direktora gradskih poduzeca Tomicic je komentirala da su zašticeni i u krizi te uvijek pronadu model kako zaštititi svoje materijalne interese dok se u isto vrijeme "obicnim" radnicima i gradanima smanjuju prava.

O spekulacijama o otkazu direktoru Vodovoda Aureliju Buicu predsjednica gradskog HDZ-a nije se željela izjašnjavati bez službenih objašnjenja, tek je naglasila da se u izvještaju ne vide pozajmice, vracene ili ne, dane od strane Vodovoda, cak niti u izvještaju Nadzornog odbora.

- Obzirom da je dano pozitivno mišljenje o poslovanju u prošloj godini nejasno je zbog cega direktoru nije dana razrješnica kao povjerenje direktoru. Moguce da se priprema teren za novo politicko uhljebljenje, a vjerojatno to nece biti slucaj samo u Vodovodu, zakljucila je Tomicic.


Podijeli: Facebook Twiter