Tomić: Skupo prodati kožu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda ih već sutra na "Drosini" očekuje prva utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Dinama, nogometaši Istre 1961 još uvijek u svojim glavama vrte film iz Splita gdje su na otvaranju drugog dijela prvenstva upisali šesti gostujući remi u ovoj sezoni. Nakon što su u prvenstvo krenuli s četiri podjele bodova u isto toliko utakmica odigranih na strani, "zeleno-žuti" su u narednih šest putovanja s onu stranu Učke kući donijeli samo jedan "mršavi" bod, potonuli na osmu poziciju na ljestvici i, shodno s poprilično nezavidnom situacijom u kojoj su se našli, remi izboren na Parku mladeži trebao bi im biti "puna šaka brade". Međutim, s obzirom na kretanje rezultata na utakmici, u ustima pulskih nogometaša ostala je gorčina.

- Radonjića nije bilo zbog ozljede, Joa zbog kartona, a njih dvojica puno znače našoj momčadi i da nam je netko prije početka ponudio bod, sigurno bi ga prihvatili, ali kad se ovako gleda poslije utakmice ostaje žal, jer ipak smo 15 minuta prije kraja vodili 2:0 i mislim da smo u Splitu izgubili dva boda, a ne osvojili jedan - rekao je Dario Tomić, nogometaš Istre 1961 koja je opasno živjela na otvaranju utakmice. - Splićani su najprije pogodili prečku, da bi nedugo zatim za njih bio dosuđen i penal, definitivno prestrogo, jer nije bio neki kontakt, a usto je njihov igrač odlazio od našeg gola i nije bio u prilici da zabije gol. Srećom, Dreven je odlično reagirao, obranio kazneni udarac i ostavio nas u igri.

Drevenova obrana Cikalleshijevog udarca s "kreča" kao da je trgnula Puljane koji su napokon počeli igrati, s dva Matoševa pogotka stekli veliki kapital koji ipak nisu uspjeli u potpunosti oploditi.

- Na terenu smo izgledali puno bolje nego krajem prvog dijela sezone. Bili smo kompaktniji, u otvaranju bi nekolicina igrača dolazila u šansu, imali smo i dosta udaraca na gol te je prava šteta što nismo uspjeli izdržati do kraja. Do odmora smo poveli, potom nam je trener na poluvremenu rekao neka samo tako nastavimo igrati, da smo osim uvodnih 10-15 minuta dobro izgledali i da pokušamo zabiti drugi gol. U tome smo uspjeli, imali smo sve u svojim rukama, ali nismo uspjeli izdržati. Bez snage su ostali Vukman i Zvonko Pamić, igrači koji imaju taj zadnji pas, dok su Franjića zbog teškog terena počeli hvatati grčevi i kad je on izišao pali smo u igri, uvukli se Drevenu u krilo i previše prostora ostavili domaćinu - istaknuo je Tomić, koji je u završnici propustio zabiti treći pogodak. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter