Tomić: Ovakvom ćemo igrom osigurati ostanak

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Bod, ponovno samo bod. Nikako da pulski prvoligaš upiše prvu pobjedu u nastavku sezone, nikako da ulovi i taj toliko dugo ganjani četvrti trobod u ovom prvenstvu. U četiri odigrana proljetna kola upisali su i treći remi i ponovno dobili pohvale za igru. Međutim, sad bi već zasigurno trener Igor Pamić i njegovi igrači mijenjali pohvale za pobjedu. Dosad su primali pohvale za dobru igru u obrani, za defenzivu daleko od vlastitog gola, dok se u napadu čekao povratak Zvonka Pamića i Radonjića, iznad svih.

U petak se protiv Lokomotive u sastav vratio Pamić i odmah podijelio par "lopti s očima", vratio se i Pavlović na desni bok i odmah asistirao za gol, a u posljednjoj se minuti premijerno na travnjaku našao i toliko čekani Radonjić ulazak kojega je odmah izazvao paniku u gostujućoj obrani. A vratila se automatski i napadačka igra Istre 1961. Jer ovoliki broj prilika za gol Puljani nisu stvorili u prethodna tri proljetna prvenstvena susreta zajedno. Špehar, Jo, Jordan i Tomić mogli su "zeleno-žutima" osigurati pobjedu davno prije kobne završnice u kojoj je Lokomotiva preko Kolara došla do izjednačenja koje je poput čekića udarilo pulske nogometaše po izlasku s travnjaka. Da na semaforu nije svijetlilo konačnih 1:1 netko bi pomislio da su "zeleno-žuti" poraženi s obzirom na to kako su išli prema svlačionici.

- To je i razumljivo, jer kad zbrojimo sve što se događalo na terenu ostaje žal zbog toga što smo u samoj završnici ispustili dva boda. Šteta, velika šteta, jer ova bi nam pobjeda jako dobro došla u nastavku borbe za prvoligaški ostanak - rekao je dan kasnije strijelac jedinog pulskog gola, Dario Tomić. - Odmah smo i analizirali utakmicu s Lokomotivom, još i prije rekuperacijskog treninga i trener Pamić nam je samo rekao da je zadovoljan našom igrom i da samo moramo tako dalje nastaviti, pa će pobjede već doći. Time ćemo osigurati i ostanak. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter