Tomić: Ne možemo se niti želimo predati

Dario Tomić (M. MIJOŠEK)
Dario Tomić (M. MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 danas će zadnji put u 2015. godini odigrati prvoligašku utakmicu s onu stranu Učke. Točno u 15 sati započet će ogled u Kranjčevićevoj ulici na kojem će na suprotnoj strani stajati igrači Lokomotive, potom sljedeće subote na "Drosinu" stiže Hajduk i zatim će se spustiti zastor na prvi dio sezone. Uslijedit će zimska stanka na koju će "zeleno-žuti", kako trenutačno stoje stvari, otići praznih džepova. Posljednji novac koji su igrači dobili bilo je 30 posto plaće za rujan i svi su željno iščekivali povratak izvršnog direktora Michaela Glovera iz Amerike, uzdajući se da bi on pomagao promijeniti trenutačno stanje na njihovim računima. Na njihovu žalost, umjesto nečeg opipljivog, jedino što su dobili bio je uvid u trenutačnu situaciju i saznanje kad bi im nešto moglo "kapnuti".

- Ostatak plaće za rujan dobit ćemo nakon Nove godine što je po meni neshvatljivo, eventualno će nam tih 70 posto uplatiti 30. prosinca, ali prije toga ništa - nije skrivao razočaranje Dario Tomić, kapetan Istre 1961. Tomiću je u cijeloj ovoj priči vjerojatno najteže, jer ipak je on kapetan, spona između momčadi i Uprave te samim tim čovjek od kojeg suigrači očekuju da se izbori za njihova prava i onaj koji u ime igrača odlazi na kat i postavlja pitanja, iščekujući odgovor koji bi malo popravio turobno stanje u "zeleno-žutoj" svlačionici.

Dan nakon poraza od Slaven Belupa, neki igrači su treneru Robertu Rubčiću najavili da se ne osjećaju sposobnim odigrati utakmicu protiv Lokomotive, a teško je za očekivati da su ih "sretne" vijesti koje su saznali u srijedu odvratili od takvog razmišljanja.

- Jednostavno su se tako osjećali u tom trenutku, bili su potpuno ispražnjeni i stoga su to i izjavili, ali već sljedeći dan su promijenili mišljenje i svi koji smo zdravi i nemamo kartone danas ćemo igrati, nitko neće odustati - decidiran je Tomić. - Ne možemo se predati niti to želimo napraviti. Skupit ćemo glave koliko je to moguće u ovom trenutku, barem se malo posložiti i odigrati te dvije utakmice, izgurati nekako do kraja polusezone i onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Bit će teško, vidjelo se već protiv Slaven Belupa da je momčad u totalnom padu, ali dat ćemo danas sve od sebe, boriti se, pa što bude. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

Lokomotiva - Istra 1961
Početak u 15 sati
Susret 20. kola Prve HNL
Stadion u Kranjčevićevoj
Sudac: Jurica Mihalj (Velika Mlaka)
Pomoćnici: Crnčić (Vrbovec) i Kožarec (Domaslovec)

 


Podijeli: Facebook Twiter