Tomić, Matanović, Simić, Smolec…

Julijana Matanović
Julijana Matanović

U središnjem programu Monte Librića, koji će se održati od 19. do 24. travnja u pulskoj Zajednici Talijana, "Piknik s autorom" i ove su godine predviđena brojna druženja s domaćim i inozemnim piscima i ilustratorima za djecu.

Ilustrator Tomislav Tomić predstavit će slikovnicu "Krotitelj oblaka" (Sipar) koju je ilustrirao prema priči autorice Tomice Šćavine, a koja prati čudnovati narod - Krote i pustolovine dječaka Petra.

Akademska slikarica i spisateljica za djecu Manuela Vladić-Maštruko predstavit će svoju novu slikovnicu "Marino" (Sipar) - priču o životu jednog brodića, koja je dobitnica diplome IBBY Honour list za 2016. godinu.

Julijana Matanović autorica je romana za djecu - "Rečeno-učinjeno" (Mozaik knjiga), a "Dnevnik mrava Radoslava" (Algoritam)) djelo je spisateljice Sretne Meštrović.

Sonja Smolec, rođena Puljanka, predstavit će se svojim prvim fantasy romanom "Moja sestra Sarah" (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade) o djevojčici Sofiji koja slučajno otkriva da ima sestru blizanku.

Roman Simić Bodrožić je autor, a Manuel Šumberac ilustrator slikovnice "Baba Jaga i div Zaborava" (Profil). (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter