Tombolom i alegorijskim kolima završili Dani grožda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani grožda u Bujama završili su u nedjelju tradicionalnim mimohodom alegorijskih kola gradskim ulicama i trgovima, u kojem su sudjelovali svi mališani iz vrtica i škola, te bogatom tombolom koju je osvojila Štefanija Krastic iz Kršeta i tako kuci odnijela glavni zgoditak od 10.000 kuna.

Alegorijska kola koja simboliziraju berbu grožda i djecu odjevenu u berace spremne za vendemiju ocjenjivao je poseban žiri koji je prvu nagradu i 1.500 kuna dodijelio Talijanskoj osnovnoj školi, ciji su ucenici bili grozdovi od šarenih balona, drugo mjesto i 1.000 kuna osvojio je Djecji vrtic Buje, dok je treceplasirani s 500 kuna nagrade bio vinar Ireneo Celega za svoja alegorijska kola.

Cetvrto mjesto, takoder za alegorijska kola, pripalo je Secondu Furlanu, koji je za nagradu dobio veceru u galeriji Tigor u Baredinama Donjim. Na mimohodu su bili i nonici na traktorima te boškarini i magarci.



Ipak je najvažniji dogadaj ove citavo stoljece stare fešte, koja je dupkom ispunila Trg Josipa Broza Tita i koju su svi cekali s velikim nestrpljenjem, bila tombola.

Osim Krastic koja je imala tu srecu da prva prekriži svih 15 brojeva, cinkvinu, odnosno svih pet brojeva u jednom redu imao je Alen Biloslavo iz Kaštela koji je dobio 5.000 kuna, dok je tombolin od 1.000 kuna osvojio Ljubo Kraljevic iz Kaštela.

Prije toga, odmah na pocetku izvlacenja brojeva, dvije su djevojke, Urška iz Slovenije i Ana iz Umaga, osvojile po tisucu kuna svaka za kvadernu (istovremeno su imale cetiri pogodena broja u istom redu).

Cijelo to vrijeme javnog izvlacenja brojeva, koji su vodili bujski pjevac Goran Griff i njegova kci Arlene, a koji su kasnije nastupali, sve su oci bile uprte malo u listice, malo prema pozornici, a malo u nebo. Program se, naime, morao poprilicno ubrzati da bi se tombola odradila prije kiše, za koju se znalo da ce vrlo skoro poceti padati.

I taman se stiglo odraditi tombolu do kraja, nešto poslije 18.30 sati, ali zahvaljujuci tome što su otkazane igre gradova vina. Dok se cekao pocetak tombole, publiku su zabavljale limene glazbe iz Buja, Babica i Rovinja.

Uz kupljeni listic tombole svi su dobili i srecku za glavno izvlacenje, koje je bilo najavljeno za nedjelju kasno navecer. Ovaj tjedan znat ce se sretni dobitnici automobila peugeot 207, prijenosnog racunala i putovanja za dvoje u Opatiju. Nije ni cudo što bujska fešta redovito privlaci velik broj posjetitelja.

Zbog kiše se vecina razbježala kucama odmah nakon završetka tombole, kada se program sa središnjeg trga morao preseliti u Dom kulture Puckog otvorenog ucilišta. Ondje je nastupao poznati pjevac ?ani Stipanicev.


Podijeli: Facebook Twiter