Tomažin isporučio Poštarima tri preporučena pisma

POŠTARI ZAKASNILI S ISPORUKOM - Masimo Verbanac (Poštari) i Stefano Bertoša (Tomaž) (M. ANGELINI)
POŠTARI ZAKASNILI S ISPORUKOM - Masimo Verbanac (Poštari) i Stefano Bertoša (Tomaž) (M. ANGELINI)

Jaši su u srijedu navečer postali prva družina koja je izborila nastup u trećem kolu 27. izdanja pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015 - Suzuki Motortech", jučer su se nastavile izvlačiti vize za šesnaestinu finala. Prvi kojima je to pošlo za nogom sedmog natjecateljskog dana bila je ekipa Tomažin koja je voljom ždrijeba u prvom kolu bila slobodna, da bi u svom predstavljanju na ovogodišnjoj "Ulici" Poštarima isporučila tri preporučena pisma i nakon neizvjesne završnice poslala ih u gledalište.

- Prva utakmica na turniru nikad nije lagana, potvrdilo se to i ovom prilikom. Gubili smo na poluvremenu, potom smo u nastavku brzo zabili tri pogotka, no onda smo u završnici primili još jedan i na kraju je bilo "čupavo" - rezimirao je susret Mateo Žiković, kapetan Tomažina kojem su najveći problem predstavljali akumulirani prekršaji. U prvom dijelu nekako su uspjeli izdržati s pet, no u drugom su dvije minute prije kraja napravili šesti, Poštari su realizirali desetarac i stigli su problemi. - Morat ćemo na to definitivno pripaziti u sljedećoj utakmici. Problem nam je predstavljala činjenica da smo navikli na četiri igrača u polju i golmana, tako igramo cijelo ljeto i nismo se uspjeli "prebaciti" na pet plus jedan te otud i toliko prekršaja.

Većini posjetitelja Doma sportova "Mate Parlov", pa čak i poznavateljima istarskih nogometnih prilika koji su sjedili za zapisničkim stolom, Tomažin je bio poprilična nepoznanica.

- Mi smo ekipa s Pazinštine, društvo još iz srednje škole. Sad smo većina na fakultetu, no igramo i dalje mali, ali i veliki nogomet u Pazinci, Kašteliru i Livadama - otkrio nam je Žiković tko se krije iza imena Tomažin. - Za ovu utakmicu uspjelo nas se skupiti samo sedam jer su neki dečki na putu, a neki još uvijek imaju predavanja, pa nisu mogli doći, no vjerujem da će nas u sljedećem kolu biti više. Igramo u nedjelju, ne znam protiv koga, ali bez obzira na ime protivnika, želimo li proći dalje morat ćemo pružiti puno bolju predstavu. Želje? Ostati što je duže moguće u turniru, ali svjesni smo da za ispunjenje toga našu igru moramo dignuti na puno višu razinu. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter