Tomašic ostaje na celu HSP-a dr. Ante Starcevic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruža Tomašic danas je u Zagrebu na Opcem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starcevic (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za predsjednicu te stranke.

U kratkom govoru nakon što je potvrdena za predsjednicu upozorila je da nitko iz vlade nije osudio nedavnu izjavu medijima glavnog haškog tužitelja Serge Brammertza koji je, kako je kazala, otprilike rekao da Hrvatska ne bi trebala slaviti Oluju i da je general Ante Gotovina kriv. Smatra da bi vlada trebala uputiti prosvjednu notu jer je tužitelj tek jedna strana u postupku.

U izvješcu o radu Tomašic je rekla da su postali parlamentarna stranka s više od 20.000 clanova i da ce raditi prema savjesti kako to iskreni pravaši rade.

"Glavni cilj ce biti sjesti s pravašima za stol i razgovarati, ne vjerujem da ce biti ujedinjenje do lokalnih izbora ali vjerujem da ce biti koalicija i onda dalje korak po korak", rekla je Tomašic.

Na parlamentarnim izborim je ta stranka osvojila jedan zastupnicki mandat. HSP dr. Ante Starcevic osnovan je u rujnu 2009. nakon što je dio clanova HSP-a napustio tu stranku zbog neslaganja sa stranackom politikom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter