Tomašić: Neću tužiti Milanovića, radi mi dobar PR

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica HSPAS-a Ruža Tomašić pozvala je premijera Zorana Milanovića da joj, budući da ona nema PR agente, odradi i lokalne izbore kako joj je odradio i izbore za Europski parlament. Dodala je da se ne smatra elementarnom nepogodom, kako ju je nazvao Milanović, ali da ga ipak ne namjerava tužiti za uvredu i klevetu.

– Ne treba slušati što netko govori, nego tko govori. Narod ga je izabrao da poboljša standard i pokrene gospodarstvo i spriječi iseljavanje mladih, a on se bavi temama koje ga ne bi trebale zanimati. Njegove bi riječi trebale povrijediti one koji su ga izabrali, rekla je Tomašić novinarima u Saboru.

Dodala je da ga je namjeravala tužiti, ali da se ipak predomislila jer on "dovoljno zla sebi radi i nikakav sud mu gore ne bi mogao presuditi".

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima Tomašić je naglasila da će nastaviti koristiti istu retoriku te je pojasnila da "govori isto što su njoj govorili u Kanadi".

- A govorili su mi: ako ti se ne sviđa, nitko ti ne brani da se vratiš odakle si došla. Svi oni koji se osjećaju građanima Hrvatske mogu biti ravnopravni, ali oni koji žele biti ravnopravniji, nikad nisu zadovoljni Hrvatskom i ne poštuju hrvatske zakone i ne žele biti građani Hrvatske – što ovdje rade. Hrvatska je država ravnopravnih građana, a oni koji se ne osjećaju tako i ne žele to biti – neka idu gdje vole. Ne mislim da time kršim Ustav. To čine oni koji ne žele ovu državu, ne poštuju je, pljuju nju i sve one vrijednosti koje ima, rekla je Tomašić. (Z. CRNČEC/NL)

Jandroković: Milanović govori o izmišljenim šovinizmima

- Milanović očito koristi temu ksenofobije i šovinizma da bi građanima pokušao pokazati da mu prioritet nije gospodarstvo i životni standard građana, nego izmišljeni nacionalizmi i šovinizmi koji bi po njemu trebali biti veći problem nego gospodarsko i socijalno stanje u Hrvatskoj. To je vrlo prozirna i neuspješna taktika, pri čemu pozornost s onoga što je važno prebacuje na nešto što nije toliko bitno, rekao je Gordan Jandroković novinarima u Saboru komentirajući izjave premijera Milanovića, koji je predsjednicu HSP-a dr. Ante Starčević Ružu Tomašić nazvao elementarnom nepogodom.
Igor Dragovan (SDP) ističe, međutim, da će se SDP i dalje boriti protiv nacionalne mržnje i ksenofobije.
(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter