Tomašev platio 50.000 kn jamstva i izašao na slobodu

Sudjelovanje Velimira Tomaševa na humanitarnoj utakmici nije naišlo na odobravanje gledatelja (Dejan ŠTIFANIĆ)
Sudjelovanje Velimira Tomaševa na humanitarnoj utakmici nije naišlo na odobravanje gledatelja (Dejan ŠTIFANIĆ)

Potaknuti pozivima neugodno iznenađenih građana koji su prošle nedjelje odgledali humanitarnu rukometnu utakmicu između Verude i Arene Jadrograd u dvorani Mate Parlov u Puli, odnosno potaknuti činjenicom da je jedan od igrača Arene Jadrograd bio Puljanin Velimir Tomašev kojemu je sredinom travnja bio određen jednomjesečni istražni zatvor, raspitali smo se kako je moguće da se našao na slobodi nakon samo tjedan dana. I kako je moguće da zaigra na utakmici unatoč činjenici da ga je njegov klub Arena Jadrograd suspendirao sa svih funkcija dok se ne dovrši istraga u kojoj je Tomašev jedini osumnjičeni za teško ozljeđivanje 18-godišnjakinje i pokušaj teškog ozljeđivanja njezinog 20-godišnjeg prijatelja u Parku žrtava fašizma 20. ožujka?!

Pušten bez mjera opreza

Iz Županijskog suda u Puli smo doznali da je Tomašev regularno pušten nakon što mu je rješenje o određivanju jamčevine postalo pravomoćno, a koju je platio. Tomaševu je bio određen  pritvor od 30 dana zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo za koje je osumnjičen - teško ozljeđivanje i pokušaj teškog ozljeđivanja. Sud je Tomaševu, naime, bio odredio jamčevinu od 50 tisuća kuna, a pušten je sedam dana nakon pritvaranja, 21. travnja, odmah po uplati spomenutog iznosa. Protiv njega, doznajemo sa suda, nije određena nikakva mjera opreza, a visina jamčevine je određivana u skladu dva čimbenika, odnosno težini kaznenog djela za koje je osumnjičen i njegovih ekonomskih prilika.

Jamstvo je, očito, uplatio i sedam dana nakon pritvaranja izišao na slobodu.

S obzirom na činjenicu da je bio suspendiran pitali smo Denisa Bašića, tajnika rukometnog kluba u kojemu je Tomašev i igrač i trener, kako je moguće da je odigrao nedjeljnu utakmicu. Bašić međutim nije vidio ništa sporno da Tomašev sudjeluje u rukometnom susretu Kazao nam je da je Tomašev prvotno suspendiran, ali da mu je suspenzija ukinuta 22. travnja, odnosno dan nakon izlaska iz pritvora. Protiv Tomaševa je trenutno postupak kod pulskog Općinskog Državnog odvjetništva u tijeku i tek treba pričekati podizanje optužnice koja će na sudu biti temelj optužbe.

Gledatelji ga izviždali

- Za djelo koje ga se tereti Tomašev još nije optužen, stoga klub ne vidi prepreke za njegovim sudjelovanjem, smatra Bašić. Doduše, tajnik kluba kazao nam je da Tomašev neće trenirati djecu, niti će imati nekih funkcija u klubu, bar do pravomoćnosti presude. Ipak, ukoliko bude pravomoćno osuđen, klub će, prema Bašićevim riječima, razmatrati njegov status.

Naime, na navedenoj utakmici odigranoj u pulskoj dvorani Mate Parlov, Arena Jadrograd je pobijedila, a Tomašev je ispraćen zvižducima, što je građanima bio povod za postavljanje pitanja što on radi na slobodi.

Podsjetimo da je Tomašev osumnjičen da je 20. ožujka u Parku žrtava fašizma u Puli  teško ozlijedio 18-godišnju Rebeccu Tančicu i pokušao teško ozlijediti 20-godišnjeg Arnesa Pervića te je oštetio automobil VW Passat. Nakon podnošenja kaznene prijave protiv njega, suspendiran je iz kluba i skinut sa svih funkcija kojih je tamo obnašao. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter