Tom Odell dobitnik nagrade kritičara Brit Awardsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi britanski kantautor Tom Odell, koji je ove godine objavio EP s nekoliko pjesama sa svojeg debitantskog albuma "Another Love" koji izlazi iduće godine, potvrđen je kao dobitnik ovogodišnje nagrade kritičara britanskih glazbenih nagrada Brit Awards 2013.

Kako prenosi britanski Guardian, s četiri impresivne pjesme uvrštene u njegov debitantski EP - "Another Love", "Sense", "Can't Pretend" i "Stay Tonight", 22-godišnji je Odell tako postao prvi muški dobitnik toga priznanja kojim se nagrađuju mlade nade.

"Oduševljen sam i počašćen tom nagradom i iskreno iznenađen", kazao je Odell, koji glazbu piše od svoje 13 godine. "Gledajući popis nevjerojatnih autorica koje su tu nagradu dobile prije mene, samo se nadam da neću iznevjeriti dečke", dodao je.

U užem izboru u utrci za tu nagradu koju dodjeljuju stručnjaci glazbene industrije našli su se i elektronički dvojac iz Londona AlunaGeorge i Laura Mvula.

Organizatori Brit Awardsa najavili su i novu nagradu "Brits global success award" koja će se dodjeljivati britanskim glazbenicima koji su se svojim umjetničkim djelovanjem istaknuli u inozemstvu. Očekuje se da bi nagrada ove godine mogla pripasti Adele. Organizatori su također odlučili ponovno uvesti nagradu za najbolju britansku live izvedbu.

Svečana dodjela održat će se 20. veljače 2013. u londonskoj areni O2, a domaćin će joj biti glumac i komičar James Corden. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter