Tom Jones u Zagrebu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu turneje Praise & Blame na kojoj predstavlja istoimeni posljednji album, slavni britanski pjevac Tom Jones nastupit ce 21. studenoga u zagrebackoj Areni. Prodaja ulaznica pocinje vec u srijedu , a cijene se krecu od 275 i 300 kuna za parter i donju tribinu do 350 kuna za VIP parter i 600 kuna za ložu.

Karijera Toma Jonesa traje punih 46 godina te u 72. godini života i dalje nastupa na turnejama. Popularnost je stekao hitom "It's Not Unusual"; ta ga je pjesma 1965. proslavila, a iste godine objavljuje i "Thunderball", naslovnu pjesmu iz istoimenog filma o Jamesu Bondu. Tu su i "Delilah", "What’s New Pussycat", "I’ll Never Fall In Love Again" i "If I Only Knew", kao i "Seks Bomb", a pjesmu "She's a Lady“, hit iz 1971. , posebno je za njega skladao jedan drugi velikan pop glazbe, Paul Anka.

Legendarni pjevac mocnog glasa - cija karijera i svjetska slava traju neprekinuto cetiri i pol desetljeca, tijekom kojih je prodao preko 100 milijuna ploca i ostalih nosaca zvuka, snimio nekoliko filmova - medu ženskom populacijom nadimkom Tigar iz Walesa nametnuo se kao jedan od najvecih seks simbola druge polovice 20. stoljeca. Neponovljivi bariton s istinskim osjecajem za ritam, blues i soul na nastupima miješa nekoliko glazbenih razdoblja, žanrova i stilova.

Nakon brojnih evergreena 60-ih, karijera Toma Jonesa koncem 70-ih i tijekom 80-ih godina prilicno zamire, a k tome mu 1986. umire covjek koji ga je stvorio, Gordon Mills, a novi mu manager postaje sin Mark. No, 1988. ponovno dospijeva na top liste obradom Princeove pjesme "Kiss", nakon cega nastupa s novim megazvijezdama, kao s Robbiejem Williamsom, dok se definitivni come back Toma Jonesa na svjetske top liste dogada 1999. albumom "Reload" te mega hitom "Sexbomb".

Time je, s drukcijim glazbenim izrazom, ovaj neumorni velikan svjetske pop glazbe porucio da nipošto nije za mirovinu. Nije stoga nimalo cudno da se na njegovim koncertima medu mnogobrojnom publikom nalaze pripadnici triju generacija obožavatelja, odnosno obožavateljica.


Podijeli: Facebook Twiter