Toleranca u subotu u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu s pocetkom u 21 sat pulska Arena bit ce pozornica finala turneje "Toleranca" poznatog splitskog glazbenika Zlatana Stipišica Gibonnija. Gosti su mu Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Maya Azucena, London Comnunity Gospel Choir te još neki gosti iznenadenja.

Glazbenu karijeru zapoceo je sredinom osamdesetih kao pjevac u grupi Osmi putnik, a pocetkom devedesetih krece u solo vode da bi s albumom "Judi, zviri i beštimje", s kojeg su se izdvojili hitovi "Cinim pravu stvar", "Projdi vilo" i "Ja cu budan sanjati" 1999. postao najprodavaniji u Hrvatskoj i Sloveniji. Kriticari ga proglašavaju albumom desetljeca.

Dvije godine kasnije izlazi "Mirakul", album koji samo u Hrvatskoj dostiže tiražu od 70 tisuca primeraka. Na sljedeci album "Unca fibre" publika je cekala gotovo pet godina, a prošle godine objavljuje album "Toleranca" na kojem se izdvaja nekoliko uspješnih singlova poput "Žedam", "Toleranca" i "Zamoli me (možda ti je ispod casti)". Kvalitetu potvrduje i Porin za najbolji album godine. Uspjeh je nedavno dobio još jednu potvrdu kada je u službenom izvješcu ZAMP-a za 2010. godinu u kojem je Gibonnijeva pjesma "Toleranca" na prvom mjestu kao službeno najemitiranija pjesma prošle godine, a "Žedam" na drugom.

S "Toleranca Tour" osvojio je najvece dvorane hrvatskih gradova i tako rasprodao, primjerice, zagrebacku Arenu na dva koncerta, uspješan je bio i u cijeloj regiji. Ne samo to, nego je sredinom ove godine Gibonni uvršten na svjetsku playlistu pedesetorice koje treba slušati uglednog Los Angeles Timesa. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter