Tower of Power dolaze u Opatiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetska soul atrakcija, grupa Tower of Power dolazi prvi put u Hrvatsku, te ce nastupiti 4. srpnja u Opatiji u sklopu Liburnia Jazz Festivala.

Ovaj sastav djeluje više od cetiri desetljeca, a s obzirom da je teško žanrovski kategorizirati njihov izricaj, osnivac i voda grupe Emilio Castillo prozvao ga je urbanom soul glazbom.

Cijela sekcija puhaca ima poseban groove i izniman zvuk, a njihove izvedbe se pamte i po jedinstvenim aranžmanima i još mnogocemu. Dosad su objavili 19 albuma, a zadnji album "The Great American Soulbook" izdan je 2009., u povodu 40. obljetnice djelovanja i na njemu gostuju Joss Stone, Tom Jones, Huey Lewis i Sam Moore.

Kao trubacka pratnja ovaj bend je svirao za Little Feat, The Monkees, Santanu, Eltona Johna, Lindu Lewis, Johna Lee Hookera, Roda Stewarta, Jefferson Starship, Heart, Hueya Lewisa and the News, Spyro Gyru, Lyle Lovetta, Poison, Phish i Aerosmith. Njihova pjesma "So Very Hard To Go" je soundtrack u filmu Cidade de Deus/City of God. Ulaznice za Tower of Power mogu se kupiti od petka na svim prodajnim mjestima sistema Ticketpro.


Podijeli: Facebook Twiter