Todorić s TUI-jem ulazi u hotelijerske vode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najjačih svjetskih turističkih tvrtki TUI Travel, Koncern Agrokor i Karisma Hotels & Resorts potpisali su u Dubrovniku povijesni ugovor o strateškom partnerstvu kojim planiraju započeti snažan proboj na hotelijersko tržište u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Planovi se odnose na preuzimanje hotelskih kapaciteta bilo kroz kupnju ili izgradnju hotela, hotelski menadžment ili zakup. Cilj im je upravljati s više od 3.000 smještajnih jedinica, prije svega Kuparima, bivšim vojnim kompleksom u dubrovačkoj regiji za koji država kani investitoru dati pravo građenja na 99 godina.

Ovime će postati glavni konkurent turskom Rixosu, koji je već potvrdio svoj interes za Kupare za koje bi se uskoro trebao raspisati natječaj. Osim gradnje novih hotela, suradnja pretpostavlja i osvajanje novih turističkih tržišta, prije svega dalekih tržišta Amerike, Meksika, Brazila.

Osim Kupara, Karisma Hotels Adriatic dosad su pokazali interes za preuzimanje Hotela Koločep, također u ovoj županiji, no prije desetak dana iznenadno su odustali od pristupanja dražbi za prodaju Koločepa.

TUI Travel, koji je već prisutan u 180 zemalja svijeta naglašava da će ovim potezom hrvatskom turizmu donijeti novi segment gostiju, koji dosad nije bio prisutan na hrvatskom tržištu te da planira značajno povećati broj gostiju sa sadašnjih 150.000.

Ugovor su potpisali predsjednika NO-a Agrokora Ivan Todorić, Neil Evans, direktor TUI Travel Hotels & Resorts te Marinko Benić, direktor Karisma Hotels Adriatic, tvrtke koju su zajednički osnovali Agrokor i meksička tvrtka Karisma Hotels&Resorts. Potpisivanju je prisustvovao i ministar turizma Darko Lorencin, prilikom svog jučerašnjeg  posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter