Todor bez kocnica o politici i drugome

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još jednim, gotovo dvosatnim humanitarnim antistand up showom nasmijao je Todor u subotu više od 400 ljudi u INK-u. Preciznije, prodano je 430 ulaznica i tako sakupljeno 17.725 kuna za Edukacijsko-rehabilitacijski centar Udruge slijepih Istarske županije u Cukricima. Buduci da nije mogao prisustvovati nastupu, predsjednik ove udruge Zlatko Kuftic uputio je pismo kojim se zahvalio publici i izvodacima na sredstvima koja su sakupili uz poruku "Vi ste naše svjetlo". Dogadaj je organizirao pulski Rock Caffe, odnosno njegov šef Miroslav Mocko.

Na praznoj pozornici, bez ikakve scenografije, Todor je po obicaju odmah poceo sa svojim karakteristicnim istrijanskim govorom, nije štedio nikoga i odmah je krenuo na Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, ali najviše se zabavljao na racun Slovenaca. Objavljivanje registra branitelja tek je okrznuo kratkom dosjetkom, a i Crkvu je ovaj put pustio u drugom planu, iako nije nedostajalo masnih viceva na njen racun, pocevši od onog o trudnoj casnoj sestri. Bilo je tu i starih viceva koje je Todor prilagodio novonastaloj situaciji.

Spomenuo je i internet, mobitele i Facebook, ali u pricama o njima glavnu ulogu dao je penzionerima. Imitirajuci naglaske, nastavio se sprdati sa svim nacionalnim i regionalnim manjinama i vecinama, od Istrijana do Zagrepcana, Vukovaraca, Dalmatinaca, Srba, Talijana i Roma. Kako je nastavio ismijavati koga god je stigao, u jednom se trenu zapitao što bi se doista dogodilo kada bi se svaki Bosanac uvrijedio zbog viceva o njima. Uostalom, pricao je viceve i na racun slijepih osoba koje je nazvao "ekipom za necevid", a vecer je bila posvecena upravo njima.

Po obicaju je bio žestok, ali nema tu nikakvog jala ili mržnje, samo puno šale koja se možda nece svima uvijek dopasti, ali takav je Todor, rekli bismo - "što na umu – to na drumu", bez cenzure i mentalnih kocnica. Publika koja se cijelo vrijeme smijala pokazala je da je tu došla baš zato da bi se opustila.

U drugom dijelu je na istrijanskom krenuo još više redati viceve o Bepu i Mariji poput onog kada Bepo kaže oduševljeno da je sanjao da je bio u Zagrebu – s putovnicom. Usput je rekao da bi volio sresti Blanku Vlašic jer bi joj rekao da mu skoci po pivo.

Pulski je komicar imao i gosta te se po drugi put u mjesec dana Puljanima ukazao Peda Bajovic, koji se na bini trijumfalno pojavio pracen pjesmom "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac". Dok je Todor skupljao energiju za nastavak, Bajovic je manje-više ponovio dosjetke od prošlog puta, što znaci da se opet šalio na racun svog bosanskog porijekla i opet je na duhovit nacin objasnio razlike izmedu muškaraca i žena.

Svoj je nastup aktualizirao priznanjem da je gotovo šest godina pokušavao reci Sanaderu da ode u tri... jer je upropastio državu. Upropastio je i pregovore sa slovenskim premijerom Pahorom koji se nisu micali s mrtve tocke dok na njih nije otišla Kosorica i tada je konacno pao nekakav seks te su pregovori poceli. Bajovicu se mora odati priznanje za iskrenost, jer kada je izašao na binu, a osvrcuci se na Todorov istrijanski govor, otvoreno je kazao da ga nije razumio pola one stvari.


Podijeli: Facebook Twiter