Točke i pruge s modnih pista u interijere

Stilska harmonija prugica i točkica
Stilska harmonija prugica i točkica

A zašto stan ne bi bio razigran i veseo, baš kao i ovosezonski modni trendovi. Točkice, prugice i retro stil glavne su ovosezonske modne okosnice koje su se s modnih pista i prekrasnih odjevnih komada preselile i u interijere. Kada pritom dodamo činjenicu da se ove sezone vraćamo duhu 60-ih, stilu Warholove muze "factory girl" Edie Sedgwick, novom valu i revolucionarnom preokretu u dizajnu interijera, jasno je da nedostaju samo - točkice i prugice. Stoga, zaboravite na ustaljenje klasične nijanse i krenite u igru koja će razveseliti i najmračniji kutak vašeg doma.

Ukoliko ste u strahu da će se vaše dizajnerske igrarije otrgnuti kontroli i da će stan izgledati poput kraljičine odaje iz Alise iz zemlje čuda, za početak krenite diskretno, tek pokojim detaljem poput jastuka, dekice, stolnjaka ili tepiha. I baš kao i u odijevanju spajajte nespojivo - točkice i prugice, primjerice točkaste jastučnice i prugasti tepih koji će unijeti svježinu i ludičku razigranost u vaš dom. Tako će i najmračniji hodnik razvedriti detalji poput ormarića na točkice ili pak tepiha izrađenog od sitnih krugova koje se prislanjaju na parket na prugice.

Povežite retro moment s inovativnim. Ako nas točkice i prugice asociraju na 60-e, samo nastavite stilsku igru te ubacite još pokoji detalj poput starog gramofona, retro fotelje, lampe ili pak uramljene fotografije filmskih, muzičkih i modnih ikona iz spomenutog razdoblja. Dodate li pritom i pokoji detalj u pop-art maniri, sigurno niste pogriješili. Ne zaboravite da, baš kao i u odijevanju, sve ovisi o osobnom stilu koji njegujete i u životnom prostoru. U prijevodu, ostanite vjerni sebi, jer stil tek tada dolazi do izražaja. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter