Tko to tamo prodaje lažnjake?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Možda je nekome u izbornoj kampanji nešto obecano pa se Opcinu sada proziva za macehinski odnos", zakljucio je Boris Rogic raspredanje s posljednje sjednice kršanskog vijeca o malonogometašima Potpicna '98 ABS. Vijecnike je, naime, zasmetalo što je na presici održanoj u opcinskoj vijecnici prije prvog kruga Futsal Cupa (koji su Potpicanci organizirali u Puli) tadašnji trener malonogometaša Zoran Peruško izjavio da još od svibnja nisu dobili proracunsku dotaciju.

Zastupnici su - uz isticanje da je MNK ponos ovog kraja - demantirali neredovito financiranje. Pricu je zakotrljao predsjednik vijeca Zdravko Vidak, opcinski nacelnik Valdi Runko nije se odvec izjašnjavao, Klaudijo Lazaric je pricao o "izdašnom financiranju malonogometaša bez obzira na to što su profesionalci te što 99 posto ekipe nije s podrucja Kršana", a Silvano Uravic u svemu vidi šamar haklera Opcini koja je njihov najveci sponzor.

Na drugu stranu medalje sugerira Rogic - bivši clan poglavarstva, a aktualni oporbenjak - neizravno aludirajuci na izjalovljeni predizborni dogovor Valdija Runka, opcinskog nacelnika i Patrika Drndica, igraca, a zapravo alfe i omege potpicanskih malonogometaša, državnih prvaka i sudionika drugog kruga UEFA Futsal Cupa.

Podsjecajuci na javne simpatije koje su prije izbora hakler Drndic i društvo - u to vrijeme magnet za mase (završnica državnog prvenstva i Kupa pred punom labinskom dvoranom) - iskazivali spram Runka, kaže: "Ne mogu to tvrditi sa sigurnošcu, ali cini se da je u meduvremenu pukla ta ljubav jer je ocigledno poslije izbora nešto trebalo vratiti za reklamu. No, jedno su izbori, a drugo prizemljenje uslijed teške situacije".

Nacelnik Runko ne shvaca Rogica, kojem su, kao kandidatu za nacelnika, biraci jasno porucili svoje.

- Nisam dijelio obecanja, ako u to ne ubrajamo ono da cu dati maksimum u svim resorima. Široke smo ruke prema MNK-u (godišnje 175 tisuca kuna), koji to zaslužuje jer je državni prvak. Ukoliko želi više, morat ce tražiti još sponzora, okrenuti se prema drugim proracunima. Možda i župan bude dobre volje, porucuje Runko, vjerojatno aludirajuci na prijem koji je Ivan Jakovcic priredio Potpicancima na Brijunima s predsjednikom Mesicem.

Ipak, nacelnika podsjecamo da je, netom po izbornoj pobjedi, uz tajnika HNS-a Zorislava Srebrica dijelio medalje malonogometašima na finalu državnog prvenstva u Labinu pred oko dvije tisuce gledatelja. Dobra reklama?!

- Oduvijek sam gajio simpatije prema malonogometašima, a organizator me je tada pozvao doslovce iz publike.

Patrik Drndic reci ce da mu je bilo drago vidjeti predstavnika Opcine na proslavi naslova državnog prvaka te da ga apsolutno ne zanima reklamirati politicare. Usredotocen je, veli, samo na sport. No, ocito zaboravlja da je na pretprošlim izborima bio na Runkovoj nezavisnoj listi.

- Razocarani smo što nam u Opcini kasnije nije uprilicen prijem. Pojedinci su na presici onako reagirali upravo pogodeni takvim odnosnom. Ne tražimo samo novac. Nikad nismo rekli da nam daju premalo iz proracuna, premda za organizaciju Futsal Cupa u Puli nismo dobili ni kune. Možda je dobro što je krenula ova rasprava; možda ih potaknemo da nam pomognu u organizaciji i stvaranju boljih uvjeta za rad: pronalasku sponzora, sredivanju termina za treninge u labinskoj dvorani.

Buduci da ce i sam potvrditi da MNK redovito dobiva dotacije, pitamo ga zašto to on nije demantirao novinarima. "Glupo mi je to sad komentirati. Podaci govore u korist opcinara, ali u zbilji nije tako kako je prikazano. Opcinari dobro znaju o cemu se radi", tajnovit je Drndic, cija je malonogometna ekipa tijesno povezana s onom iz NK Potpicna koji iz proracuna dobiva 290 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter