Tko pili lipe u pulskom Rojcu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Udruge Zelena Istre stigao je apel za pomoc da bi se pronašli krivci koji pile mlade lipe u dvorištu pulskog Rojca. Kako navode, Udruge Društvenog centra Rojc u proljece 2010. godine od novaca prikupljenih donacijama korisnika zgrade kupile su deset stabala lipa koje su clanovi udruga i prijatelji Rojca zajednicki posadili u dvorištu zgrade. Uz pažljivu njegu i brigu za mlada stabla, te redovito zalijevanje tijekom sušnih ljetnih mjeseci, sva su se stabla primila i lijepo ozelenila.

"Nakon što je netko posjekao jednu lipu prošle godine, posjeceno je još jedno stablo, temeljito, pri dnu pilom. Kakvi su to ljudi", pitaju se clanovi udruga, uz rijeci da su sadnjom stabala pokazali brigu za okoliš i za buduce generacije, ali i poruku nužnosti aktiviranja gradana u unapredenju vlastitog okoliša.

S obzirom da su u subotu ujutro clanovi Zelene Istre i Odreda izvidaca Istra ucvršcivali kolce koji drže mlada stabla, zakljucuju da je lipa prerezana negdje izmedu subote poslijepodne i ponedjeljka ujutro, pišu iz Zelene Istre te mole gradane koji su slucajno primijetili nešto vezano uz ovaj nemio dogadaj da im jave pojedinosti. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter