Tko ocjenjuje u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival igranog filma u Puli pozvao je sve mlade ljubitelje filma da se prijave za sudjelovanje u Žiriju mladih filmofila. Kandidati moraju biti u dobi od 18 do 29 godina te moraju boraviti u Puli za vrijeme održavanja 56. festivala, od 18. do 25. srpnja 2009.

Clanovi žirija imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i medunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, sudjelovanja u anketama i diskusiji o videnim ostvarenjima.

Svi clanovi Žirija mladih filmofila, osim festivalskog kataloga, dobit ce i posebnu akreditaciju koja ce im omoguciti ulaz na projekcije u Areni i sva druga dogadanja, a njihov predstavnik urucit ce u Areni nagradu Žirija mladih filmofila za najbolji hrvatski film.

Prijavnice su dostupne na web stranici festivala, a mogu se poslati najkasnije do 6. srpnja, u 15 sati, na e-mail adresu [email protected]. Sastav Žirija bit ce objavljen 7. srpnja, u 15 sati, na internetskoj stranici Festivala.

Objavljen je i "odrasli žiri" koji ce ocjenjivati domacu konkurenciju festivala. Predsjednik Ocjenjivackog suda Nacionalnog natjecateljskog programa je višestruki dobitnik Pule, redatelj i profesor filmske režije na zagrebackom ADU-u Zrinko Ogresta.

U žiriju su još i glumica Vlasta Knezovic, montažer i trostruki dobitnik Zlatne Arene Josip Podvorac, profesor dramaturgije na ADU-u u Splitu, dramski pisac i redatelj Vlatko Perkovic te filmolog i predsjednik Hrvatskog društva filmskih kriticara, mr. Bruno Kragic.


Podijeli: Facebook Twiter