Tko nema fiksni telefon, nek' mu se sruši stup!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne do' Bog da vam je u blizini kuce telefonski stup koji je uz to i trul te vam je skoro pao na parcelu, ali ga je srecom zadržao vaš cempres. Ako vam se to desi, kao što se desilo Premanturcima koji žive u predjelu Munte, onda naoštrite živce jer do zamjene tog stupa, koji k tome prijeti da povuce i ostale u nizu, doci ce tek ako uspijete prijaviti i uvjeriti telefonske službenike koji su samo "vama na usluzi" da imaju problem sa vlastitom infrastrukturom.

- Zvao sam T-com prije tri tjedna, nitko nije došao, pa sam zvao ponovno prije dva, ali nitko nije izašao na teren iako su zapisali moju dojavu, kaže nam Premanturac uz ciju parcelu je stup. S obzirom da mještani vec mjesec dana pokušavaju dobiti T-com i riješiti problem, no to im ne uspijeva, pokušali smo saznati da li ce se nešto uciniti po tom pitanju.

Nazvali smo T-com i prvo nam se javio jedan telefonski službenik, ljubazan i strpljiv, saslušao nas, no onda nam je rekao da ce nas prebaciti na drugog službenika koji je zadužen za ovakve slucajeve. U redu, prebaceni smo na drugog službenika, takoder, ljubaznog i strpljivog, koji traži telefonski broj osobe koja je prijavila nagnuti stup. No, naš citatelj nema fiksni telefon i tu nastaje problem, jer iako dajemo ime i prezime citatelja i adresu, službenik ne može pronaci tu dojavu jer citatelj nema fiksni telefon. U redu, dajemo broj mobilnog telefona citatelja koji im je isto ostavio taj broj, no to ništa ne koristi jer trebaju fiksni.

Zakljucak se sam namece, ako vam je u blizini parcele truli telefonski stup, a vi nemate fiksni telefon, jao si ga vama, ne možete to prijaviti službi cija je to odgovornost i kojoj s jedne strane cinite uslugu, ukazujuci na situaciju s njihovim stupom.

Nade još ima. Nakon caskanja s telefonskim službenicima dobivamo broj Korporativnog sektora za komunikacije koji bi nam mogao pomoci u spoznaji da li ce se išta pomaknuti po pitanju nagnutog stupa u Premanturi. No, srece nema, jer iako ih pokušavamo dobiti u više navrata, nitko se ne javlja. Vratili smo se na pocetak i završili isto kao citatelj koji nam se javio. Stup je i dalje nagnut, bura ce ponovno zapuhati, stup ce jednom vjerojatno pasti, a tad neka providnost cuva one koji se možda zateknu u blizini i riskiraju da im padne na glavu. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter