Tko ne smije u Uljanik?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javljam vam se jer smatram da biste mi vi i vaši citatelji mogli pomoci u rješavanju jedne nepravde. Naime... u pulskom diskoklubu Uljanik stoluju izbacivaci koji sami odreduju tko smije uci u taj javni prostor, a tko ne. I to najcešce na temelju privatnih razloga. Vecina ljudi kojima je "zabranjen" pristup u Uljanik nije problematicna i ne radi ništa što bi moglo prouzrokovati njihovo izbacivanje iz prostora kluba. Kao javno mjesto, trebao bi biti otvoren za sve, a izbacivanje i zabrana pristupa je cisto kršenje ljudskih i gradanskih prava.

Sama sam takoder bila i svjedokinja i žrtva izbacivanja iz kluba zbog privatnih razloga. S izbacivacem sam na privatnoj razini u lošim odnosima, pa mi je on nakon toliko godina što odlazim u klub Uljanik jedne subote odlucio zabraniti ulaz, te ne samo što me je osramotio i ponizio pred drugim ljudima, takoder mi je i ogranicio slobodu kretanja, izbacivši me iz kluba zbog privatnih razloga.

Molim citatelje ovog pisma da mi se jave i da mi kažu da li se to dogada i u drugim klubovima, i da li je to u redu. Sama više ne znam što da radim, osim da kažem da se osjecam povrijedeno i poniženo, napisala je citateljica S. D.

IZ ULJANIKA:

- Buduci da u tom trenutku nisam bio na ulazu, zaista ne znam što se tocno dogodilo. Inace, u klub zaštitari ne puštaju samo osobe koje su pod utjecajem alkohola ili opijata ili koje svojim ponašanjem mogu ugroziti ili utjecati na druge osobe, posebice mlade. Cesto takve osobe, nakon što im ne bude dopušten ulazak u klub, budu uvrijedene, kaže Željko Ilic, koji u najmu drži klub Uljanik.


Podijeli: Facebook Twiter