Tko može u umaški gradski stan?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Iako je vidljiv napredak u odredenim poljima, ono što još ocekujemo od gradske uprave jest otvorenost i javnost rada, efikasnost i produktivnost svih odjela te vecu informiranost gradana o radu same uprave i gradskih institucija", istaknula je u cetvrtak predsjednica umaškog SDP-a Tanja Vrbat.

Jedan od kljucnih problema gradske vlasti, smatra Vrbat, jest pomanjkanje hrabrosti i odlucnosti za rješavanjem nagomilanih problema iz prošlosti, koji dovode do daljnjih komplikacija postojecih i stvaranja novih poteškoca.

- Jedan od tih problema je rješavanje statusa gradske imovine, jer Grad mora znati kojim resursima raspolaže, a posebice se to odnosi na više od 110 gradskih stanova koji su prije puno godina dani na korištenje. Postoji mogucnost da su odredeni najmoprimci u meduvremenu na drukciji nacin riješili svoje stambene probleme, pri cemu su nas gradani upozorili da su mnogi od tih stanova prazni ili ih ne koriste ljudi koji glase kao najmoprimci, kaže Vrbat.

Podsjetila je da je gradonacelnik Vili Bassanese dok je bio oporbeni vijecnik stalno inzistirao na rješavanju ovog problema, pa ga SDP poziva da taj prioritetan posao dovede do kraja, jer je dug popis gradana koji cekaju dodjelu stana po socijalnim kriterijima.

Potpredsjednik stranke Mirko Grgic je predložio da se na gradskim web-stranicama obavezno objavi popis stanova u gradskom vlasništvu i njihovih najmoprimaca. Gradanima moraju biti dostupni i prijedlozi materijala za sjednice vijeca, koje bi takoder trebale biti javne - bilo da se uživo prenose preko interneta ili da se na službenom gradskom portalu objave fonogrami.

Na upit slažu li se s IDS-ovcima koji tvrde da gradonacelnik želi voditi politiku bez obavještavanja javnosti, Grgic je diplomatski odgovorio da svaka vlast ima tendenciju nejavnog rada - ako joj je to dopušteno.


Podijeli: Facebook Twiter