Tko može nastupati u pulskom Bourguignonu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic donio je pravilnik za održavanje programa u utvrdi Fort Bourguignon kojim se ureduju uvjeti, nacin prijave programa i dodjele termina te obveze organizatora manifestacija i programa koji se mogu održavati u utvrdi, a sve da bi se omogucile raznolike programske aktivnosti tijekom cijele godine.

Pravilnikom su, izmedu ostalog, uredeni uvjeti, nacin prijave programa i obveze organizatora programa, koji se mogu održavati u utvrdi Fort Bourguignon radi promoviranja utvrde kroz raznolike manifestacije i programe.

Kako je pojašnjeno, uvjete i kriterije razgledavanja utvrde za organizirane grupe i pojedinacne posjete, te kapacitet prostora utvrde namijenjenih održavanju programa, utvrdit ce Arheološki muzej Istre. U utvrdi se mogu održavati glazbeni, glazbeno-scenski programi, koncerti i DJ veceri, kao i dramski, književni i izložbeni programi te predstavljanja i promocije.

U utvrdi se ne mogu održavati programi koji šire nacionalnu, rasnu, vjersku, spolnu,socijalnu netrpeljivost ili netrpeljivost prema odredenim skupinama ili pojedincima. Programi se mogu održavati tijekom cijele godine s tim da mogu trajati najkasnije do 5 sati ujutro.

Termine za održavanje programa mogu dobiti organizatori programa koji mogu dokazati vjerodostojnost i kontinuitet rada, kvalitetu programa, koji udovoljavaju opcim uvjetima korištenja kulturnog dobra i jamce sigurnost gradana.

Termine za održavanje programa u utvrdi dodjeljuje Povjerenstvo za održavanje programa u prostorima kulturno-povijesnih spomenika. Glazbeni i glazbeno-scenski programi, koncerti i DJ veceri mogu se održavati u prostorima utvrde bez naplate najma.

Na ime troškova elektricne energije, vode, cišcenja i troškova Arheološkog muzeja, organizatori programa morat ce unaprijed uplatiti iznos od 2.500 kuna po prostoru Arheološkom muzeju Istre. Za programe koji ce trajati duže od jednog dana, za svaki sljedeci dan, uplacivat ce 50 posto predvidenog iznosa po prostoru. Troškovi koji premaše te iznose naplacivat ce se dodatno.

Valja podsjetiti da je Grad Pula dao na korištenje utvrdu Fort Bourguignon Arheološkom muzeju Istre, u studenom 2010. godine. No, Grad je zadržao pravo korištenja dijela utvrde zaodržavanje manifestacija, dok ce uvjeti i kriteriji razgledavanja utvrde za organizirane grupe i pojedinacne posjete te za održavanje manifestacija, biti propisani posebnim aktom gradonacelnika. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter