Tko je u gradskim stanovima?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradske stanove u Labinu koriste i pojedinci koji imaju obiteljske kuce ili još jedan stan, a neki od takvih najmoprimaca zaraduju dajuci dodijeljene kvadrate u podnajam, ustvrdio je Željko Ernecic, gradski vijecnik SDP-a, na konferenciji za novinare te stranke.

Rekao je da o takvom korištenju stanova protivnom gradskim aktima ima konkretne podatke, no nece ih javno prokazivati jer, kaže, nije policajac, vec samo poziva nadležne da rade svoj posao.

- Zahtijevat cu od resornog procelnika da komunalnim redarima naloži kontrolu svih gradskih stanova i o svemu kroz mjesec-dva izvijesti vijecnike, najavio je Ernecic.

Na to ga tjera cinjenica da na sjednici vijeca krajem lipnja nije dobio traženi popis korisnika, vec samo popis stanova, uz obrazloženje gradonacelnika Tulija Demetlike da je za iskani dokument ostao uskracen zbog zakonske zaštite osobnih podataka.

- Cudi me to što je u listopadu objavljena lista prvenstva za davanje stanova u najam, s imenom i prezimenom kandidata i ostalim podacima... Dakle, smijemo znati tko je tražio stan, ali ne i tko ga je dobio ili ga otprije koristi?, upitao je Ernecic.

Motiviran je, veli, prigovorima gradana koji su godinama na listi, no gradski stan nikako ne mogu dobiti. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter