Tko je ostao bez naljepnice - placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija ce do 1. srpnja, kad se naljepnica za tehnicki pregled vraca na unutrašnju stranu vjetrobranskog stakla, vozace samo upozoravati u slucaju da je vanjska naljepnica oštecena, no i dalje ce one koji naljepnicu nemaju kažnjavati s 300 kuna - stoji u odgovoru MUP-a na novinarsko pitanje.

Podsjetimo, MUP je u lipnju prošle godine odredio da se naljepnica kojom se potvrduje registracija vozila lijepi s vanjske strane stakla, u gornji desni ugao, no tijekom jeseni i zime mnoge naljepnice nisu izdržale vremenske nepogode, ili su pak sastrugane zajedno s ledom.

«Kako se u dosadašnjoj praksi pokazalo da znak postavljen na vjetrobransko staklo s vanjske strane cesto ne može izdržati test vremena, predložena je izmjena važece odredbe, s pocetkom primjene od 1. srpnja ili ranije ukoliko se potroše sve vec izradene naljepnice», stoji u odgovoru MUP-a.

Na pitanje koliko je vozaca od 1. lipnja 2009., kad je naljepnica «prebacena» na vanjsku stranu stakla, kažnjeno s 300 kuna, u MUP-u odgovaraju da je "procesuirano oko 500 ovakvih prekršaja». U prošlom odgovoru MUP-a našem listu, sredinom sijecnja ove godine, procesuiranih je bilo 529, a kako se zima u kontinentalnoj Hrvatskoj odužila do sredine ožujka, brojka od «oko 500» odlijepljenih naljepnica sigurno je i znacajnije povecana.

Što se kažnjavanja tice, oni koji su kaznu zbog nepostojanja naljepnice vec platili, a država tako prikupila oko 160.000 kuna, novac nece dobiti natrag jer pravilnik nije proglašen protuustavnim.


Podijeli: Facebook Twiter