Tko je jači osa ili tarantula - doznajte na "Noćima kukaca"


Javna ustanova Kamenjak povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode RH organizira višednevnu manifestaciju po nazivom "Dani biološke raznolikosti". Manifestacija započinje danas kada će Ustanova ugostiti učenike eko škole Banjole na radionici "Mladi ornitolozi" koju će voditi ornitolog i pčelar Andrej Radalj. Također, danas će se u područnom vrtiću u Premanturi održati i "Mala pčelarska radionica".

U četvrtak JU Kamenjak poziva sve zainteresirane da sudjeluju u manifestaciji pod nazivom "Noći kukaca". Program započinje u 18,30 sati kada će posjetitelji moći razgledati izložbu koju je Ustanova izradila u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom iz Pule pod nazivom "Desetljeće biološke raznolikosti". Ukoliko su vas uvijek zanimali odgovori na pitanja "Postoje li zombiji u svijetu kukaca?" , "Tko je jači – osa ili tarantula?" ili "Pojede li bogomoljka mužjaka nakon parenja?", odgovore možete potražite također u četvrtak 21. svibnja u 19 sati na  predavanju "Noćna mora jednog kukca" kojeg će održati Toni Koren.

Nakon predavanja, svi zainteresirani krenuti će u šetnju Kamenjakom iz centra Premanture te će moći prisustvovati izuzetno zanimljivom promatranju noćnih kukaca u svjetlećim šatorskim piramidama. Manifestacija se potom nastavlja 25. svibnja kada će Ustanova organizirati terensku nastavu i radionice interpretacije prirode sa studentima Stručnog studija predškolskog odgoja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Ustanova će 26. svibnja gostovati u Dječjem vrtiću u Vinkuranu s edukativnom radionicom "Mirisi soli, biljaka i Solina" u kojoj će naglasak biti na ljekovitim i aromatičnim biljnim vrstama Park šume Soline te njihovoj praktičnoj primjeni. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter