Tko je cinkao o stanju u Komunalcu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fažanski opcinski vijecnici u ponedjeljak su raspravljali o problematici Komunalca i potraživanjima tog poduzeca prema Opcini. Predsjednik vijeca Damjan Milekic rekao je da se ova tocka našla na dnevnom redu jer, nakon dopisa o nepravilnostima koji je vijecnicima uputila direktorica Komunalca na odredeno vrijeme Tamara Puja, treba cuti i drugu stranu, odnosno nacelnicu Adu Damjanac, koja ujedno cini skupštinu Komunalca.

- Cijeli dopis je neosnovan jer je komunikacija izmedu Skupštine i direktorice Komunalca bila na visini i svaki ponedjeljak imamo radne sastanke. Dosad ih je održano 46 i nikad mi nije spomenula ovakve probleme, rekla je Damjanac.

Istaknula je da ugrubo prihod od parkinga koji ubire Komunalac iznosi milijun kuna, no kad se oduzmu rashodi i napravi završni racun sredinom veljace, znat ce se duguje li Opcina nešto Komunalcu. Djelatnici Komunalca, navodi, dobili su istog dana božicnicu kad i djelatnici vrtica i Opcine. Strašno je, dodala je, da vijecnici 5. sijecnja dobivaju dopis, a Komunalcu je 30. prosinca isplacena božicnica.

I place za prosinac su djelatnicima isplacene u uobicajenom roku, navela je, a kad bude gotov završni racun, o financijskom stanju ce se raspravljati na vijecu. Površine u privatnom vlasništvu djelatnici Komunalca uredivali su na teret vlasnika tih parcela, a ne na teret Programa održavanja, rekla je Damjanac.

Dio rasprave Milekic je pretvorio u ispitivanje tko je poslao dopis našem listu na osnovi kojeg smo nedavno objavili clanak, a na što mu je Puja odgovorila da ona to nije ucinila. Ivan Marceta (IDS) odgovorio mu je da nije poslao Pujine materijale medijima, ali je najavio da ce ih proslijediti Državnom odvjetništvu.

Mitar Gavocanov (SDP) rekao je da vijecnicima nikad nisu bile prenesene nesuglasice izmedu Komunalca i Opcine te je dodao da se trebalo i ranije raspravljati o tome. Mario Predan (SDP) osvrnuo se na izvješce Državne revizije u kojem stoji da je unutarnja kontrola u Komunalcu bila loša te je pitao hoce li se ponovno uvesti Nadzorni odbor. Damjanac je odgovorila da je zatekla takvo stanje te dodala da ce Nadzorni odbor ipak biti formiran. (P. LUKEŽ)

Opcina ceka odgovor Pulaprometa
Aneks temeljnog ugovora iz 2002. godine o javnom gradskom prijevozu na podrucju Opcine Fažana koji se svake godine potpisuje s Pulaprometom, Opcina je pripremila i ove godine, rekla je nacelnica Ada Damjanac. Od Pulaprometa Opcina traži isti vozni red kao i ranije uz naknadu od 25 tisuca kuna mjesecno za sufinanciranje javnog gradskog prijevoza. Takoder, Opcina traži da se zadrži linija 21 Pula - Fažana - Peroj - Barbariga koja je registrirana u Istarskoj županiji, a u ugovoru od Pulaprometa ponudena je nova linija Pula - Fažana koja dosad nije postojala.

- Tražili smo da se vozni red ne može mijenjati jednostrano nego u dogovoru s korisnikom. Pulapromet mora smiriti tenzije i razgovarati o našim prijedlozima. Prije deset dana smo poslali Pulaprometu naše zahtjeve i još cekamo njihov odgovor, zakljucila je.


Podijeli: Facebook Twiter