Tko će zasjesti u vruću fotelju ministra turizma?

Mjesto ministra turizma trebao bi zauzeti stručnjak koji će, kažu sugovornici, nastaviti već započete projekte Veljka Ostojića
Mjesto ministra turizma trebao bi zauzeti stručnjak koji će, kažu sugovornici, nastaviti već započete projekte Veljka Ostojića

Nakon ostavke ministra turizma Veljko Ostojića zbog afere oko kupoprodaje i urbanizacije zemljišta u Balama, rijetko se tko želi prihvatiti ove funkcije. Glavni je razlog taj što zapravo nitko nije siguran koliko bi mogla potrajati koalicija na nacionalnoj razini i nitko ne želi odlaziti s postojeće funkcije da bi bio ministar koji će ostati mjesec, dva ili tri u Zagrebu. Također, svi potencijalni kandidati koji se spominju u medijima - direktor Maistre Tomislav Popović, Boris Žgomba iz pulske turističke agencije Uniline, vinar Ivica Matošević, direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, županijski pročelnik za turizam Branko Curić te Manuela Hrvatin iz županijskog Odjela za međunarodnu suradnju, redom kažu da ih još nitko nije kontaktirao.

Među njima, jedini koji je kazao da je voljan prihvatiti se razgovora o toj funkciji je nestranački kandidat Boris Žgomba. - Nekih ozbiljnih kontakata nije bilo. Međutim, kada dođe poziv na razgovor, ja ću ga prihvatiti, a onda, ovisno o ishodu razgovora, razmislit ćemo o daljnjem koraku, tvrdi Žgomba.

- Nitko me nije kontaktirao niti mi išta o tome govorio. Imam određeni stav o tome, koji ću iznijeti u slučaju da budem pozvan i da mi se ponudi ta funkcija. Prije toga ne bih volio išta komentirati, oprezan je bio Ivošević. Ivoševićev stranački kolega Curić također nam je kazao da ga nitko nije zvao te da se njegovo ime spominje u kuloarima ne zbog toga što netko konkretno razmišlja o tome da mu ponudi tu funkciju, nego zbog pretpostavki novinara.

Zanimljivo je i što se među imenima budućih kandidata pojavilo i ime Manuele Hrvatin koja je zapravo tek od lani jače uključena u istarski turizam zahvaljujući projektu kulturnog turizma Istra Inspirit.

- Nitko me nije zvao, ali mislim da je to dobar PR i uspjeh za projekt Istra Inspirit. Ipak, da mi se ponudi taj posao, ne bih prihvatila jer želim raditi u Istri, kaže nam Hrvatin.

Iznenađenje je svakako i ime Ivice Matoševića, predsjednika udruge Vinistra koji i sam kaže da se nasmijao na činjenicu da ga netko spominje u tom kontekstu.

Ovog se posla ne žele primiti niti nestranački predsjednici uprava najvećih istarskih hotelskih poduzeća - Maistre i Istraturuista - Tomislav Popović te Željko Kukurin koji ne žele napuštati svoja dobro plaćena menadžerska mjesta. (Piše Barbara BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter