Tko ce upravljati premanturskim blagom?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je raspisan natjecaj za izbor ravnatelja javne ustanove Kamenjak. Prije tocno mjesec dana Neven Iveša, predsjednik Upravnog vijeca ove ustanove, najavio nam je u telefonskom razgovoru raspisivanje natjecaja kroz 15 dana, no ono se oteglo na mjesec dana.

Kamenjakom još uvijek kao vršiteljica dužnosti ravna Mirna Fabris Rabatic kojoj je mandat istekao još u veljaci, nakon cega je raspisan natjecaj za to radno mjesto. Fabris Rabatic tada se javila na natjecaj i istovremeno bila u komisiji za njegovu provedbu. Zbog toga je na posljednjoj sjednici bivšeg Opcinskog vijeca, održanoj u travnju kada je trebalo izabrati ravnatelja, ta tocka skinuta s dnevnog reda.

Odluceno je da ce novo vijece nakon izbora imenovati novog ravnatelja. Odluku o poništenju natjecaja predsjednik vijeca Darko Lorencin potpisao je tek pocetkom kolovoza i proslijedio JU-u Kamenjak, koji je prije mjesec dana obznanio poništenje natjecaja. Osim Fabris Rabatic, za mjesto ravnatelja su se natjecali Biserka Dušic iz Vinkurana, Dubravka Popovic Pletikos iz Karlovca s prebivalištem u Premanturi i Andrej Mandic iz Pule.

Rok za podnošenje prijava na natjecaj je 15 dana od njegove objave. Kandidati trebaju priložiti original ili ovjerenu kopiju domovnice, diplome, ovjerenu presliku iz radne knjižice kao dokaz o radnom stažu, uvjerenje o nekažnjavanju koje nije starije od šest mjeseci te životopis. Takoder treba priložiti program rada za sljedece cetiri godine, koliko traje mandat ravnatelja.

Kandidati trebaju imati završen fakultet biološkog, šumarskog, ekonomskog ili pravnog smjera te najmanje pet godina radnog staža u struci. Nepotpune i nepravovremene prijave nece se razmatrati, a kandidati ce o rezultatima, piše u natjecaju, biti obaviješteni u zakonskom roku.


Podijeli: Facebook Twiter