Tko ce odgovarati za uništene automobile?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekonstrukcija srednjotlacnog plinovoda u Pješcanoj Uvali, pokrenuta pocetkom studenog prošle godine, ulazi u završnu fazu. U iducih nekoliko dana pocinje prikljucivanje kucanstava na plinsku mrežu i asfaltiranje raskopanih ulica, rekao je direktor Plinare Dean Kocijancic.

No, u redakciju su nam se javili ogorceni mještani koji vec pet mjeseci muku muce zbog raskopanih cesta, prašine, buke i niza drugih neugodnosti koje su im zbog plinofikacije postale svakodnevica. Kap koja je prelila cašu, kažu, jest što se izvodaci radova ni ne obaziru na probleme koji su nastali u naselju.

"Vec pet mjeseci gutamo prašinu koja je posvuda, u našim kuhinjama, krevetima, dnevnim boravcima. Ulice u koje je doveden plin se ne asfaltiraju, vec se ostave raskopane i krene se dalje. Cijela Pješcana Uvala je doslovce raskopana i nitko ništa ne poduzima", kazao nam je jedan od tamošnjih stanara. Dodao je da su mnogima zbog rupa na cesti uništeni automobili te se zapitao tko ce za sve to odgovarati.

"Trebaju li mještani Pješcane Uvale podignuti zajednicku optužnicu da bi nas netko cuo i reagirao", pita se naš sugovornik.

Kocijancic je kazao da je svjestan odredenih problema s kojima se susrecu mještani, no dodaje da ce uskoro svemu tome doci kraj. Veli da ce iducih dana izdati nalog tvrtki Cesta te da ce oko sedamdeset posto naselja biti asfaltirano, a ostatak ce se raditi po završetku plinofikacije, koja bi u potpunosti trebala biti gotova do pocetka svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter