Tko će Istrane zabavljati u novogodišnjoj noći?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je prvi dan prosinca i diljem Istre privode se kraju pripreme za kulturno zabavne programe koji će biti sastavni dio slavlja za konac godine. Puljani i njihovi gosti u novu 2017. godinu ući će uz popularnu zagrebačku grupu Hladno pivo i tradicionalan vatromet na Forumu. Osim Hladnog piva na Silvestrovo će Puljane zabavljati i grupe Filjo i The Night Express. Dan ranije, 30. prosinca, na Forumu nastupaju Teddy Lee i The Beat Fleet, a 1. siječnja zabava na Forumu nastavlja se u popularne Koktelse. Svi programi na Forumu započinju u 20 sati.

Pula: RockTaRata i "Čarobna šuma"

Inače, u sklopu programa "Prosinac u Puli" tijekom cijelog prosinca na više su lokacija u gradu organizirani bogati kulturno-zabavni i gastro programi - na Portarati se tako u sklopu "RockTarate" održavaju razni koncerti (nastupaju Psihomodo Pop, Songkillersi, Let 3, Nola, Rundek…), pulska tržnica nudi zabavni gastro program, na Giardinima će niknuti "Čarobna šuma" te će se održavati programi namijenjeni najmlađima. Danteov trg bit će tijekom cijelog prosinca mjesto glazbe i dobre hrane, a na Karolini je već niknuo "Ledeni grad" s velikim klizalištem koje će biti otvoreno svakodnevno do 15. siječnja, od 9 do 22 sata. I ove će se godine na Karolini za građane organizirati doček nove godine u podne.

Umag: Umagični blagdani

Otvorenjem Božićnog sajma 16. prosinca u Ulici 1. svibnja, započinju Umagični blagdani. Ovogodišnja je novost ta da će za uspomenu posjetitelji moći kupiti i Umagične šalice, po uzoru na advente svjetskih metropola. Umagični blagdani u svom programu do 26. prosinca u jutarnjim satima nude niz glazbenih i zabavnih točaka. Biti će tu mala Božićna radionica, projekcija crtića ''Mali Princ'', nastup plesnih skupina Zajednice Talijana, Zumba i Break dance ekipa. Svoje će plesne točke izvesti i vesele Zvjezdice 50+ i mažoretkinje. Uz glazbeni repertoar benda Wrong Business, nuditi će se i besplatni bakalar za sve građane. Neizostavan je i Djed Božićnjak koji će razveseliti mališane 24. prosinca, dok je 26. prosinac rezerviran za Bandu Berimbau i HO HO HO run utrku.

U subotu 17. prosinca u 19 sati Vanna svojim nastupom otvara niz večernjih koncerata, a ove će godine na Umagičnom trgu gostovati zborovi iz Umaga i Rijeke, Tara & Timetravellers, Bojan Jambrošić, umaška grupa Febra, grupa Acustic Wave, dok će u ponedjeljak, 26. prosinca u 19 sati, u župnoj crkvi nastupiti Martina Tomčić i Sandra Bagarić. Nova godina će se pak, na Trgu slobode, dočekati uz DJ Pawu i ''Tešku industriju“.

Veseli prosinac u Pazinu

Proslava Božića i Nove godine u Pazinu započinje sutra glazbenim festivalom "All you need is love". Najviše događanja u sklopu Veselog prosinaca započet će 16. prosinca, tada započinje Božićni sajam na Trgu slobode koji će potrajati do 24. prosinca, a održavat će se svaki dan od 10 do 16 sati. Na 20-tak štandova posjetiteljima će nuditi raznovrstan prigodan blagdanski ukrasni asortiman, ali i za darovanje. Uz sajam će biti sajamska pozornica na kojoj će se odvijati programi udruga i ustanova. U program se uključilo 10 različitih izvođača, zapravo programa koje će izvoditi vokalna skupina Pazinskog kolegija, VocalIstra, zbor Roženice, Domski bend Motovun, Dječji župni zbor "Mali od sv. Jurja", Dječji vrtić "Olga Ban", Društvo Naša djeca, Folklorno društvo Pazin, Roxy dance, te udruga gluhih Pazin s predstavom na znakovnom jeziku. U Pazinu će 10. prosinca u sklopu Festivala palačinki nastupiti The Night Express band i SARS. Big band Pazin pod vodstvom Alda Foška i Like Horvata svirat će 18. prosinca, Etno skupina Veja nastupit će na zatvaranju Božićnog sajma 24. prosinca, a tradicionalni Božićni koncert Nene Belana&Fimensa i grupe TTRT održat će se u nedjelju 25. prosinca. Budući da javni poziv još nije zaključen, dakle ukoliko bude zainteresiranih organizatora organizirat će se 31. prosinca Doček Nove godine u podne.

Advent u porečkom starom gradu

Božićni sajam, besplatno klizalište sa školom klizanja, hokejom na ledu i disco zabavom, dvadesetak koncerata, raznovrsna gastronomska ponuda, predstave za male i velike, ured Djeda Mraz i još mnogo toga očekuju Porečane i njihove goste od 6. prosinca do 8. siječnja na prvom porečkom Adventu koji će se odvijati na Trgu Matije Gupca u starom gradu. Kulminacija cijelog programa jest koncert za doček Nove godine na Trgu slobode na kojem će nastupiti poznati estradnjaci Jasmin Stavros i Mladen Grdović. Djeci neće manjkati zabave – već 7. prosinca Djed Mraz će otvoriti svoj ured u Gradskoj knjižnici Poreč. Svakog petka u 17.30 sati tijekom trajanja Adventa Poreč bit održat će se predstave udruge Birikina, svake subote popodne mališane će dočekati cirkus u režiji udruge Čarobnjakov šešir sa žonglerima, hodačima na štulama i akrobatima, a priprema se i Dječja Nova godina. Porečka bajka prvi će se put održati u Villi Polesini gdje će doći Djed Mraz i podijeliti djeci poklone. Koncerte će održati i Detour, Roomors, Cirkus, Gustafi, Febra, DJ Luka i drugi. Klizalište će raditi do kraja zimskih praznika, do 15. siječnja, od 10 do 22 sata. Na Badnjak i Silvestrovo bit će otvoreno od 10 do 18 sati, a za Božić i 1. siječnja od 12 do 21 sat.

Rovinj: Vatromet i fešta na Valdibori

Rovinj u Novu godinu ulazi u društvu Tonyja Cetinskog i spektakularnog vatrometa, ali i s nizom popratnih manifestacija.

- Noćni će sati godine na izmaku započeti nastupom grupe Le Monde, dok će se "točno u podne", spektakularni vatromet kakav imamo i za Rovinjsku noć, nadviti nad starogradskom jezgrom, rekla je direktorica Turističke zajednice Odete Sapač podsjetivši i na održavanje Rovinj Music Festivala, koji starta 26. prosinca revijalnim programom grupa Pavel i Vatra (odnosno natjecateljskim nastupom neafirmiranih bandova). Riječ je o osmoj ediciji RMF-a koji se održava od 26. do 29. prosinca na Valdibori, a nastupajuima grupa Pavel, Vatra, Songkillersi, TBF-u, Glazbenom laboratoriju te nastupu pulske Nole, koja će se predstaviti u kazalištu Antonio Gandusio. Zatim 29. prosinca nastup na Trgu će imati Master band, a večer kasnije i Party band. Uz to, 1. siječanj donijet će i zabavu uz grupu Vindon Havin, kaže Sapač.

Labin: Adventski korzo i Parni valjak

Bogati adventski program ponudit će ove godine Grad Labin svojim sugrađanima i posjetiteljima u samom centru grada, ulici Zelenice. Glavna gradska prometnica u razdoblju od 22. do 24. prosinca pretvara se u adventski korzo. Bogata ugostiteljska ponuda ugostitelja čiji lokali gravitiraju spomenutoj lokaciji, po prvi puta adventske kućice s raznovrsnom ponudom te izuzetno bogati zabavni program, obilježit će Božić u Labinu. U subotu 23. prosinca u Labinu će gostovati Parni valjak, a koncert poklanja tvrtka Valamar Riviera d.d. (Tea GRGIĆ, Nina ORLOVIĆ RADIĆ, Tanja KOCIJANČIĆ, Borka PETROVIĆ, Ivana AHMIĆEVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter