Tjestenine u shabby chic stilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji restoran, a sad pizzeria i spaghetteria Borghese na pulskoj zaobilaznici, i nakon promjene vodstva, zadržao je u skladu sa svojim imenom urbani štih. Novouredeni prostor otvoren u veljaci zapravo je potekao iz Ribarske kolibe, kao njen "mladi brat" i usko su povezani. Tu poveznicu, naime, cini voditeljica Ribarske kolibe Korina Sergo, koja je, nakon što je osmislila meni i interijer novog Borghesea.



"Htjeli smo Puli ponuditi ono što nije imala, opuštajuce i romanticno mjesto s domacom hranom, daleko od stereotipa, na kojem ce se ljudi osjecati ugodno uz 'shabby chic' stil interijera", kaže voditelj Borghesea Ivan Sokolic. Iako je otvoren tek nedavno, pulska publika, ali i turisti vec su prepoznali prednosti ovog carstva tjestenina koje je Puli zaista nedostajalo. Treba dodati da je u romanticno uredenje interijera odlicno uklopljena i svjetlost svijeca, miris tamjana, stare fotografije na ormaricima, starinska ogledala kao i diskretna instrumentalna glazba u pozadini.



Iako poslužuju pretežno tjesteninu i pizze, zapravo teže biti manji restoran. Naime, najprije su zapoceli raditi kao pizzeria te su nakon toga radili i crocante, odnosno hrskave pizze. Razlika je u hrskavijem i laganijem tijestu koje se radi prema posebnom talijanskom receptu. Uz one uobicajene, nude i pizze agli asparaghi selvatici, odnosno sa divljim šparugama, calzone borghese sa pršutom i paštetom od maslina te pizzu russa sa dimljenim lososom i kavijarom.

Nakon pizza, u meni su dodali tjesteninu i rižote koje nude s povrcem, plodovima mora ili pak crni rižot sa sipom. Prije mjesec dana u ponudu su unijeli marende. Takoder, nude maneštre i salate, a od mesnih jela najtraženiji su biftek, ombolo i kobasice. Utorkom je "cool dan" s deset posto popusta na pizze i pašte, dok su cetvrtkom pizze jeftinije 20 posto pa je tim danom, ocekivano i najveca gužva. Usto, cetvrtkom i petkom svira živa glazba.



Jedna od najosobitijih pašti je, svakako, gorgonzola e noci, odnosno sa gorgonzolom i orasima, koju smo imali prilike kušati. Naime, neocekivano, ali harmonicno reski se okus gorgonzole stapa sa diskretnom slatkocom oraha. Dobra su, morska kombinacija, i tjestenina sa domacim škampima i lososom kao i ona sa umakom od rajcice i školjkama.

Buduci da svoju ponudu obogacuju sezonskim plodovima, sad se nude ravioli s tartufima. U ponudi je i pašta s racicima i lososom, kao i s racicima i crvenim radicem, vegetarijanska tjestenina, ravioli s cetiri sira te lazanje. Nikako ne smijemo izostaviti i desert koji izvrsno nadopunjuje tjesteninu, prozracnu pannacottu sa preljevom od karamele ili šumskog voca.


Podijeli: Facebook Twiter