Prije upute kako pripremiti tjesteninu sa zapecenim camembertom dobro je napomenuti da je to vrsta sira mekane teksture koji se radi od nepasteriziranog kravljeg mlijeka sa specificnim okusom i mirisom.
Sastojci (za cetiri osobe): 400 grama tjestenine, 250 g camemberta, 200 g špinata ili blitve, dva cešnja cešnjaka, 100 g ribanog parmezana, grancica ružmarina, maslinovo ulje, papar, sol.
Priprema: Tjesteninu kuhajte u vreloj vodi, a malo prije no što je do kraja skuhana, dodajte špinat, odnosno blitvu. Nakon kuhanja ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu. U meduvremenu pripremite preljev od sira. Sir je potrebno izvaditi iz omota i osloboditi ga kore. Narezati cešnjak na tanke listice da bi što bolje zadržao aromu, a s grancice ružmarina odvojiti iglice. Cešnjak posuti po siru, preliti malinovim uljem, dodati malo papra, posuti ružmarinom i parmezanom. Sve to preliti preko tjestenine i staviti u prethodno ugrijanu pecnicu na 180 stupnjeva. Peci 25 minuta, odnosno dok se sir potpuno ne otopi.