Tjestenina s camembertom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije upute kako pripremiti tjesteninu sa zapecenim camembertom dobro je napomenuti da je to vrsta sira mekane teksture koji se radi od nepasteriziranog kravljeg mlijeka sa specificnim okusom i mirisom.

Sastojci (za cetiri osobe):
400 grama tjestenine, 250 g camemberta, 200 g špinata ili blitve, dva cešnja cešnjaka, 100 g ribanog parmezana, grancica ružmarina, maslinovo ulje, papar, sol.

Priprema:
Tjesteninu kuhajte u vreloj vodi, a malo prije no što je do kraja skuhana, dodajte špinat, odnosno blitvu. Nakon kuhanja ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu. U meduvremenu pripremite preljev od sira. Sir je potrebno izvaditi iz omota i osloboditi ga kore. Narezati cešnjak na tanke listice da bi što bolje zadržao aromu, a s grancice ružmarina odvojiti iglice. Cešnjak posuti po siru, preliti malinovim uljem, dodati malo papra, posuti ružmarinom i parmezanom. Sve to preliti preko tjestenine i staviti u prethodno ugrijanu pecnicu na 180 stupnjeva. Peci 25 minuta, odnosno dok se sir potpuno ne otopi.

 


Podijeli: Facebook Twiter