Tjestenina s bobom i rajcicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oni koji vole tjesteninu sigurno misle da su vec isprobali sve, ali kad pogledaju ovaj recept, shvatit ce da nisu u pravu.

Sastojci:
500 g tjestenine tortiglioni, 300 g pelata, 200 g mozzarelle, 250 g svježeg kravljeg sira, 100 g mladog boba, 2 jaja, 2 režnja cešnjaka, 100 ml bijelog vina, 2 žlicice šecera, pola žlicice sušenog origana, 1 žlicica sjeckane majcine dušice, 2 žlice sjeckanog bosiljka, pola žlicice umaka od ljutih papricica, ekstra djevicansko maslinovo ulje, sol i papar.



Priprema:
U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijedene pelate, protisnuti cešnjak, umak od ljutih papricica, šecer, origano, ulijemo bijelo vino, dodamo mladi bob, zacinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.

Za to vrijeme zdjelu s umucenim jajima dodamo majcinu dušicu, zacinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. Zatim dodamo svježi kravlji sir i sastojke dobro promiješamo.

Kuhanu i ocijedenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju s malo maslinovog ulja, promiješamo, dodamo smjesu od sira i jaja, dobro izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. Zatim tjesteninu prelijemo gotovim umakom od rajcica i boba, posipamo sjeckanim bosiljkom, prekrijemo ploškama sira mozzarelle i stavimo peci u pecnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, 25 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter