Oni koji vole tjesteninu sigurno misle da su vec isprobali sve, ali kad pogledaju ovaj recept, shvatit ce da nisu u pravu.
Sastojci: 500 g tjestenine tortiglioni, 300 g pelata, 200 g mozzarelle, 250 g svježeg kravljeg sira, 100 g mladog boba, 2 jaja, 2 režnja cešnjaka, 100 ml bijelog vina, 2 žlicice šecera, pola žlicice sušenog origana, 1 žlicica sjeckane majcine dušice, 2 žlice sjeckanog bosiljka, pola žlicice umaka od ljutih papricica, ekstra djevicansko maslinovo ulje, sol i papar.
Priprema: U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijedene pelate, protisnuti cešnjak, umak od ljutih papricica, šecer, origano, ulijemo bijelo vino, dodamo mladi bob, zacinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
Za to vrijeme zdjelu s umucenim jajima dodamo majcinu dušicu, zacinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. Zatim dodamo svježi kravlji sir i sastojke dobro promiješamo.
Kuhanu i ocijedenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, prelijemo ju s malo maslinovog ulja, promiješamo, dodamo smjesu od sira i jaja, dobro izmiješamo i premjestimo u vatrostalnu posudu. Zatim tjesteninu prelijemo gotovim umakom od rajcica i boba, posipamo sjeckanim bosiljkom, prekrijemo ploškama sira mozzarelle i stavimo peci u pecnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, 25 minuta.