Tjeralica za Arkanovim tjelohraniteljem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasti u Bosni i Hercegovini raspisale su medunarodnu tjeralicu za Zvonkom Mateovicem, dugogodišnjim tjelohraniteljem i svjedokom ubojstva Željka Ražnatovica Arkana, zbog ranjavanja jednoga policajca, objavili su u subotu mediji.

Po nalogu Opcinskog suda u Orašju, Interpol BiH je raspisao tjeralicu za 35-godišnjim Mateovicem jer je u odsutnosti pravomocno osuden zbog teškog ranjavanja policajca Posavske županije Mate Ošalica, naveli su iz suda u Orašju.

Pojasnili su da su 1998. u selu Lepnica kod Orašja dvojica policajaca htjela legitimirati Mateovica i još jednog muškarca kada je Mateovic izvukao pištolj i ispalio dva hica i teško ranio policajca Ošalica. Mateovic je uspio pobjeci i tom prigodom mu je ispao pištolj.

Opcinski sud ranije je putem vlasti BiH od Srbije zatražio izrucenje Mateovica, no takav je zahtjev odbijen jer sporazum o medunarodnoj pravnoj pomoci izmedu Srbije i BiH ne obuhvaca osobe koje su osudene u odsutnosti. Mateovic, kojega srpske vlasti terete za više slucajeva iznude i nasilništva, bio je Arkanov tjelohranitelj u trenutku kada je napadnut i ubijen u hotelu Interkontinental u Beogradu 15. sijecnja 2000. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter