Tjedan solidarnosti porečkog Crvenog križa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečki Crveni križ od danas do sljedeće subote provodi 40. akciju Solidarnost na djelu, u kojoj volonteri i pomladak društva prikupljaju novac, hranu, odjeću i obuću za socijalno ugrožene, stare, nemoćne, bolesne i nezaposlene s Poreštine.

Volonteri već prodaju bonove u školama, a građani će ih moći kupiti prilikom akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi, u kojima se Crvenom križu pridružuju članovi porečke podružnice Udruge dijabetičara. Na gradskoj tržnici mjerit će tlak i šećer ove i sljedeće subote između 9.30 i 11.30 sati, u ponedjeljak su u Funtani ispred TZ-a od 10 do 11 sati, a u Vrsaru na rivi pola sata kasnije. U utorak su u Sv. Lovreču ispred općinske uprave od 10 do 11 sati, pola sata kasnije bit će u Višnjanu, u parku ispred škole, a u Vižinadi od 13 do 14 ispred općinske uprave od 13 do 14 sati. U srijedu će građanima biti na usluzi u Taru od 10 do 12 ispred škole te na kaštelirskoj placi od 12.30.

Odjeću i hranu građani mogu donijeti u četvrtak, 11. listopada od 15 do 19 sati u Poreču u prostorije Crvenog križa, u Vrsaru u prostorije lovačkog društva, u Vižinadi i Kašteliru u tamošnje društvene domove, u Sv. Lovreču u općinsku upravu, u Taru ispred općine, u Funtani ispred TZ-a te u Višnjanu u kinodvoranu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter