Tjedan dana do prvijenca Omega Lithiuma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fanovi umaških industrial gothic metalaca Omega Lithium željno išcekuju njihov debitantski album "Dreams in Formaline" koji ce se 18. rujna trebao naci na policama trgovina, no perspektivni istarski metal cetverac ima još novosti u svom rukavu. Kako su odlucili da se nece vezati za domace izdavace, album ce se u Hrvatskoj moci kupiti preko suradnika Drakkar Recordsa (Sony) ili narudžbom direktno od benda.

Kvalitetu pjesme i videospota koji su snimili za svoj singl "Stigmata", potvrdila je pozicija na MTV rock chartu gdje trenutno zauzima visoko 16. mjesto, a po rijecima gitarista Malicea Rimea, jako su zadovoljni pozicijom, a dobro kotiraju i na velikom broju drugih, manjih top-listi diljem Europe.

- Odsvirali smo sve što se dalo odsvirati u Hrvatskoj, tako da ne vjerujem da cemo brzo opet nastupiti na domacem terenu, ali nas ocekuje niz nastupa diljem Europe, otkrio nam je Malice. Lithiumci, naime, krecu na turneju po Njemackoj i Švicarskoj kao podrška popularnom njemackom folk metal bendu Subway To Sally od 17. do 30. prosinca. Osim zimske turneje, planiraju posjetiti i nekoliko europskih festivala kad zatopli, a za sada su sigurni nastupi na Thrash Festivalu u ožujku u Helsinkiju (Finska) i na jednom od najvecih njemackih open air festivala - Wave Gothic Treffen 2010., koji ce se održati od 21. do 24. srpnja.

Na upit o daljnjim planovima i eventualnim novim singlovima s albuma "Dreams in Formaline", Malice nam je odgovorio kao se još ništa zasigurno ne zna, no o svemu ce redovno izvještavati na svojim web stranicama www.omegalithium.com i www.myspace.com/omegalithium.


Podijeli: Facebook Twiter