Tivoli: Za djecu s cerebralnom paralizom 6.780 kn


Na humanitarnoj akciji održanoj na klizalištu Tivoli prikupljeno je ukupno 6.780 kuna za projekt plivanja djece s cerebralnom paralizom. Cjelovečernja zabava za sve generacije koju su organizirali Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Sportski centar Tivoli okupila je velik broj posjetitelja, a članove udruge, osobito one koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica, najviše je razveselio obilazak klizališta.

Uz kretanje na ledu, djeca s posebnim potrebama mogla su isprobati i korištenje štapova za hokej uz pomoć članova pulskog Koturaljkaško-hokejskog kluba Inline.

- Novac od humanitarne akcije namijenjen je projektu "Plivanje za djecu s cerebralnom paralizom", za djecu naše udruge. Projekt se provodi već sedam godina, a mi ćemo sredstva utrošiti na dodatnu edukaciju starih trenera i edukaciju novih trenera koji će nam se pridružiti.

Imamo dvije trenerice koje su prije sedam godina prošle tečaj Halliwick metode plivanja i sada je vrijeme da polako obnove znanje, rekla je dr. Lorena Lazarić Stefanović, predsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Novac je prikupljen donacijama i prodajom bonova u vrijednosti deset kuna, za koje su posjetitelji kupovali porcije kobasica, hrenovki, maneštre ili girica, uz dva decilitra pića, a sav trošak hrane i pića hvalevrijedno je sponzorirao Sportski centar Tivoli.

Program su svojim humanitarnim nastupima obogatili zbor članica Čitaonice kluba umirovljenika "Zlatne godine", koje su za nastup osmislile i maštovitu koreografiju, a u nastavku večeri nastupio je bend In Vino Veritas, koji u ovoj godini slavi 35. obljetnicu osnivanja. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter