Titula šampiona i devet zlata otišli u Krasicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podrucje grada Buja s razlogom je poznato po odlicnim vinima i vrhunskim maslinovim uljima. Najnovija potvrda stiže s netom zatvorenih Dana masline u Zadru, gdje su ovdašnji maslinari postigli velik uspjeh. Titulu šampiona smotre, na koju je prijavljeno 330 uzoraka ulja iz Hrvatske i Slovenije, osvojio je OPG Nina Cinica (Oleum Vitae) iz Krasice, mjestašca u koje je otišlo cak devet zlata.

U "top 10" uvrštena su maslinova ulja Giancarla Zigantea, koji se okitio i plaketom za ukupno trece mjesto, Marijana Cossetta i Marina Kraljevica. Zlatne medalje su zaslužili i obrt Benvegnu, Oriano Benvegnu, Silvano Pregara, OPG Oleatica, Bruno Radešic, Romano Radešic, Marino Vizintin, Petar Mijatovic i Danijel Mijatovic, a srebro Marino Civitan. Posebnu plaketu dobila je uljara Cui Danijela Kraljevica iz Farnažina na podrucju Umaga, u kojoj je preradeno šampionsko ulje.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni postignutim rezultatima. Ocekivali smo uspjeh, ali u tolikoj mjeri nas je pomalo i iznenadio, rekli su nam maslinari koji su na povratku sa sajma slavili u Punti kraj Krasice. Iz Zadra su ponijeli i lijepe uspomene, buduci da je suradnja uspostavljena s tamošnjim kolegama, odnosno izmedu zadarskih Dana masline i susreta maslinara Oleum Olivarum u Krasici, vec prerasla u prijateljstvo.


Podijeli: Facebook Twiter