Twitter najavio cenzuru u nekim zemljama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Internetska društvena mreža Twitter najavila je da ce poceti cenzurirati tweetove u nekim zemljama, što predstavlja veliku promjenu u politici kompanije koja je pomogla prodemokratskim narodnim ustancima u zemljama sjeverne Afrike.

"Dok sve više rastemo globalno, ulazimo u zemlje koji imaju drugaciju ideju o slobodi izražavanja od nas", objavio je Twitter.

Medutim, cak i uz najavljene restrikcije, Twitter nece moci djelovati u nekim zemljama. "U zemljama u kojima se te ideje potpuno razlikuju od naših, necemo moci postojati", dodaje se.

Kao primjer cenzure s kojima Twitter "može živjeti" navedeni su pronacisticki sadržaji koji su zabranjeni u Francuskoj i Njemackoj, javlja Reuters.

Tvrtka je objavila da sada ima tehnologiju kojom može selektivno blokirati poruke samo u pojedinim zemljama, a dosad je obrisani tweet nestajao u cijelom svijetu. "Nismo još koristili tu mogucnost, ali ako bude zatraženo da tweet uklonimo samo u odredenoj zemlji, moci cemo to uciniti", objavila je tvrtka, prenosi BBC.


Podijeli: Facebook Twiter