Titovi dani poceli izložbom, ali bez filma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štafeta mladosti 1954. te partija šaha Josipa Broza Tita i pisca Miroslava Krleže, neki su od motiva fotografija na izložbi posvecenoj Titu otvorenoj u petak uvecer u restoranu hotela Fažana u Fažani.

Izložbom je ujedno oznacen pocetak dvodnevne manifestacije "Titovi dani u Fažani", koja je ove godine u znaku 120. obljetnice njegovog rodenja.

Izloženo je više od pedeset eksponata: reprodukcija slika, fotografije, reljefi i biste, kojima su vlasnici fažanska Turisticka zajednica, mještani opcine, Javna ustanova Nacionalni park Brijuni, pulski SAB te drugi kolekcionari.

Brojne okupljene posjetitelje pozdravio je predsjednik Društva Josip Broz Tito Fažane u osnivanju Engels Devescovi, pozivajuci ih na današnji središnji dan manifestacije koji ce se održavati pored bivše politicke škole u Fažani.

Iako je bio najavljen, u sklopu izložbe ipak nije bio prikazan film o Titovom liku. Prvotno Opcina, iako je suorganizator manifestacije, nije dozvolila da se film prikaže na Trgu sv. Kuzme i Damjana s obrazloženjem, kako nam je rekao predsjednik Zajednice društava Josip Broz Tito Martin Matoševic, da nije primjereno prikazivanje filmova na otvorenom prostoru. (P. LUKEŽ; snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter