Titova štafeta krenula iz Umaga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko-slovenska štafeta "Bratstvo i jedinstvo" u ponedjeljak je u povodu nekadašnjeg Dana mladosti po 4. put krenula iz Umaga put Kuce cvijeca u Beogradu.

Dogadaj je petu godinu zaredom organiziralo Društvo Titova republika u suradnji s Radoslavom Ilicem, sekretarom Centralnog komiteta Komunisticke partije Hrvatske u osnivanju, i vlasnikom caffe bara "Tito" pred kojim je održan ispracaj, Socijalistickom radnickom partijom te umaškim Društvom Josip Broz Tito.

"Ova štafeta daje toplinu srca svih generacija svih nacija nekadašnje Jugoslavije", obznanio je clan Društva Josip Broz Tito Roberto Grassi samo djelic poruke koja ce u cijelosti biti procitana 25. svibnja u 12 sati, u sklopu programa ispred Kuce cvijeca.



U Beogradu je najavljen dolazak štafeta iz svih bivših YU-republika, a primit ce ih predstavnici Društva Josip Broz Tito Srbije i izložiti u tamošnjem muzeju.

Ispracaj je protekao bez incidenata, za razliku od prošlogodišnjeg, kad je Umažanka Zdravka Leindl ogrnuta hrvatskom zastavom i s kapom s natpisom "Volim Gotovinu" bacala jaja, radi cega je zaradila i prekršajnu kaznu.

Ovom se prigodom, osim revolucionarnih pjesama i Titovih govora sa zvucnika, cuo samo aplauz i povici odobravanja grupice gradana koja je sa simpatijom pozdravila Ilica kad je podignuo štafetu i pronio je gradom u starom bijelom "mercedesu" ukrašenom Titovim portretima i parolama poput "Što je više kleveta i laži, Tito nam je sve miliji i draži", "Tito legenda" i "Socijalizam ne umire".

Put je nastavljen prema Novigradu, Brtonigli, Bujama, Buzetu i Rijeci, pri cemu je štafetu od Ilica preuzela Štefica Srica Žic, predsjednica Društva Titova republika.


Podijeli: Facebook Twiter