Titova bista i pretvorba Brazilca u Istrijana

Veliki humanitarni Todorov antistand up show u Istarskom narodnom kazalištu (D. MEMEDOVIĆ)
Veliki humanitarni Todorov antistand up show u Istarskom narodnom kazalištu (D. MEMEDOVIĆ)

Brojna publika ispunila je gotovo do posljednjeg mjesta Istarsko narodno kazalište u Puli u subotu gdje je održan veliki humanitarni Todorov antistand up show. Prodano je petstotinjak ulaznica te je sav prihod od prodaje ulaznica - 19.000 kuna - namijenjen Udruzi slijepih Istarske županije, točnije opremanju i izgradnji Kuće svjetla u Cukrićima. Riječ je o dugogodišnjem projektu Udruge slijepih Istarske županije, te se u Cukrićima pomoću donacija gradi i oprema Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Regionalni centar inkluzivnog turizma.

Posjetitelji svih generacija

Osmi put je tako u organizaciji pulskog Rock Caffea, Zoran Todorović Todor u Istarskom narodnom kazalištu održao veliki humanitarni antistand up show - a i ovoga puta privukao je izuzetno brojnu publiku koja je ispunila pulsko kazalište, a posjetitelja je bilo svih generacija - od tinejdžera do umirovljenika. Svojim jedinstvenim i osebujnim humorom, bez dlake na jeziku, Todor, stand up komičar i frontman punk benda Antitodor, publici je servirao sat i pol pošalica, dosjetki i sarkastičnih komentara, a "na tapetu" su se našli apsolutno svi - političari, predstavnici svih nacionalnosti i zanimanja, ljudi i životinje, poznate i nepoznate ličnosti, a Todor je nemilice bacao i šale na svoj račun.

Večer u kojoj su se ama baš svi posjetitelji u Istarskom narodnom kazalištu smijali do iznemoglosti, započela je u duhu antifašizma - s razglasa je puštena istarska himna "Krasna zemljo", a Todor i vlasnik Rock Caffea Mirko Mocko, odjeveni kao pioniri s crvenim maramama oko vrata i obaveznim plavim kapama, na pozornicu su donijeli bistu Josipa Broza Tita.

Titova bista i pionirske odore

Bio je to podsjetnik na neka druga, bolja vremena, a i povod za komentiranje aktualnih političkih zbivanja u Hrvatskoj, sve kroz Todorovu originalnu prizmu humora. Teško je prepričavati Todorove dosjetke i pošalice, jer to zvuči kako treba jedino kad on to ispriča, no primjerice, Todor je ispričao da je sanjao da se probudio u 2054. godini, i toj budućnosti, sve zemlje su izašle iz Europske unije, a samo Hrvatska je ostala u sklopu Europske unije, a pas Medo je zbog laveža već godinama u zatvoru.

Kao gosti nastupili su akustični trio Whiskey Train, te je Todor s njima, uz posvetu Branku Črncu Tusti, izveo pjesmu KUD Idijota "Ja sjećam se", te se pjevanjem pridružila i publika u kazalištu. Na pozornici se Todoru pridružio još jedan gost - Eduardo iz Brazila, a Todor je na njemu "demonstrirao" kako se uz dec malvazije s dvije-tri kapi ekstradjevičanskog maslinovog ulja i fetu pršuta, svako može pretvoriti u Istrijana.

Na kraju je na pozornicu došao i predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, Zlatko Kuftić, koji se zahvalio Todoru i organizatorima ove humanitarne manifestacije. Također, Kuftić je pokazao da također ima osebujan smisao za humor pa je tako zaključio ovu humanitarnu večer prepunu pozitive i smijeha s nekoliko pošalica - rekao je primjerice da je slijepe osobe zapravo uživaju u životu, jer cijeli život, oni žive noćni život.

Tako se petstotinjak posjetitelja u subotu pošteno nasmijalo uz Todora, a organizatori su bili jako zadovoljni odazivom i činjenicom da je Todor i ovoga puta napunio kazalište. Pa kako i ne bi - Todor je jedinstven, a njegovi stand up-ovi su iskreni i beskompromisni, a to publika uvijek razumije i zbog toga uvijek rado dolazi. (Tea TIDIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter