Titov park postao hit okupljalište mladih u Puli

Novo mjesto okupljanja postao je uređen Titov park
Novo mjesto okupljanja postao je uređen Titov park

Festivalska groznica, noćni đir, nova mjesta okupljanja, sve to zajedno bilo nam je motiv da obiđemo grad u noćnim satima i ujedno vidimo kako se zabavljaju i gdje izlaze mladi, kao i oni malo manje mladi.

Šetnjom po pulskim ulicama uvjerili smo se da su prepune turista i posjetitelja. Brojna događanja i koncerte nudio je popratni program 60. filmskog festivala, u kafićima na Giardinima teško se mogao naći slobodan stol, a brojni dućani svoja vrata nisu zatvarali do kasnih sati, kako to i priliči špici ljetne sezone.

Brojni večernji sadržaji vrlo su zanimljivi posjetiteljima koji su u Pulu došli u mirnijem, obiteljskom aranžmanu, no nekoliko mlađih prolaznika koje smo sreli u gradu i pitali jesu li zadovoljni noćnim životom, nije bilo baš zadovoljno pulskom ponudom. Hit okupljalište zadnjih je ljeta zasigurno Titov park na pulskoj rivi. Četvrtkom i subotom, prije izlaska u jedan od malobrojnih pulskih noćnih klubova koji rade nakon ponoći, okupljaju se na platou oko Spomenika palim borcima ili na travi i klupicama novouređenog parka.

- Inače ne izlazim u Pulu. Došla sam večeras na filmski festival i vidjeti ima li kakva dobra svirka u gradu. Općenito, Pula je penzionerski grad. Prije dvije subote sam također bila u gradu, ali nisam imala gdje izaći, rekla je 25-godišnja Lara iz Vodnjana.

S njom se složio njezin vršnjak Miha s Velog Vrha, koji kaže da voli izlaziti na aktualna mjesta, beach barove i kafiće, ali da je Pula prilično monoton grad za mlade. (piše A. ŠIMIĆ, snimio A. KANCELAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter