Titov park bit će uređen u prvoj polovici svibnja


Kako saznajemo od pulskog dogradonačelnika Fabrizia Radina, rok dovršetka i otvorenja Titovog parka okvirno je definiran za prvu polovicu svibnja, zajedno s puštanjem u promet dijela rive.

Obilaskom gradilišta uočavamo razne izvođače. Firma Mramor Comerce iz Matulja uređuje kamene površine oko Radauševog spomenika. Kažu, treba im još par dana i oni su gotovi. U međuvremenu smo saznali da su im već prvu večer, nakon što su kamenom obložili dio stepeništa, nepoznate osobe sprejevima uništile kamenje raznim natpisima te su već drugog dana morali promijeniti sve ono što su napravili dan ranije.

U nastavku je vidljiva staza te mjesta gdje će biti postavljene biste u Memorijalnom dijelu, no kada će biti postavljene još uvijek se ne zna. U tijeku je i dovršetak radova na navodnjavanju parka, a te radove izvodi Agro Gea iz Vodnjana. Glavni izvođač radova na gradilištu je ipak tvrtka TGT Adriatic, a za svoj dio ugovorenog posla u parku šef gradilišta upućuje nas na Herculaneu, kao investitora.

"Nadamo se da će uz nastavak ovog lijepog vremena planovi biti realizirani, odnosno da će otvorenje biti prema najavljenom, na Dan grada Pule 5. svibnja", kaže u svom odgovoru Herculanea.

Pa ipak, iako bi radovi trebali biti gotovi do Dana grada Pule, pitanje je hoće li njegovo svečano otvaranje biti gotovo do tada.

I konačno, zbog učestalog devastiranja u parku će trebati biti postavljen video-nadzor, kaže gradonačelnik Boris Miletić. - I ovom prilikom apeliram na građane da ne uništavaju gradsku imovinu jer je to imovina svih nas, svih građana Pule. Svi ti popravci koštaju, a plaćaju ih upravo građani. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter