Tisuću potpisa za pučku kuhinju u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Inicijativni odbor za osnivanje pučke kuhinje predao je Gradu Labinu zahtjev za njeno osnivanje, potkrijepljen peticijom sa tisuću potpisa prikupljenih u mjesec dana. Zahtjev naslovljen na gradonačelnika Tulija Demetliku potpisali su Vilim Filipović i Marijan Nikić, koji su organizirali peticiju, te saborska zastupnica Nansi Tireli.

Da će Grad napraviti analizu potrebe za takvim objektom, gradonačelnik Demetlika, trenutačno na godišnjem odmoru, potvrdio nam je u razgovoru u prvim dana potpisivanja peticije, a jučer nam je isto kazao i Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeća. Klaudio Dragovina, ravnatelj Centra za socijalni rad, izjavio je da će ova služba, potaknuta iskazanim mišljenjem građana, u rujnu obaviti razgovore s potencijalnim korisnicima ne bi li utvrdila broj svojih štićenika koji bi doista koristili takav oblik pomoći.

Poropat nam je skrenuo pozornost da je Grad prije nekoliko godina napravio takvu anketu i da se pokazalo da potrebe nisu dovoljne da bi otvaranje pučke kuhinje bilo opravdano.

- Naravno, u međuvremenu su kriza i recesija učinile svoje i uvjeti su danas znatno teži. Grad je i dalje spreman otvoriti pučku kuhinju, a peticiju prihvaćamo kao potporu tome, veli on. (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter