Tisucu pasa ipak nije pojedeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tajlandske su vlasti od sigurne smrti spasile više od tisucu pasa koji su zatvoreni u skucenim kavezima cekali da ih se izveze u Vijetnam gdje su trebali biti skuhani i pojedeni, rekli su u subotu tajlandski celnici.

Policija je otkrila cetiri kamiona sa sanducima u kojima su bili psi, u operaciji koja je pocela u cetvrtak navecer u pokrajini Nahon Fanomu, uz granicu s Laosom. Celnik te pokrajine rekao je da je 1.011 pasa sada u vladinu azilu nakon dviju policijskih akcija u okruzima Natomu i Si Songhramu.

119 pasa se ugušilo u preuskim kavezima ili su uginuli pošto su bili izbaceni iz kamiona kada su krijumcari životinja pokušali pobjeci policiji.

Dvojica Tajlandana i Vijetnamac optuženi su za krijumcarenje i nezakonitu trgovinu životinjama, rekao je policijski nacelnik Pravat Folsuvan.

"Za taj prekršaj najveca moguca kazna je godina dana zatvora i globa do 20.000 bahta (670 dolara)", dodao je. Krijumcari hvataju pse lutalice ili ih u selima razmjenjuju za robu. U Vijetnamu ih mogu prodati za 33 dolara po komadu, po informacijama iz policije. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter