Tisuću novih kvadrata za rovinjske mališane

Dječji vrtić Neven postao je pretijesan (A. POKRAJAC)
Dječji vrtić Neven postao je pretijesan (A. POKRAJAC)

Jučerašnjim svečanim činom potpisivanja ugovora za radove nadogradnje vrtića Neven na Valbruni, između gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponze i Caroline Elisabeth Grepo, direktorice izvođača radova, višegodišnja je potreba i želja roditelja za proširenjem kapaciteta rovinjskih predškolskih ustanova postala realnost.

Naime, Dječji vrtić i jaslice Neven, koji postoji još od daleke 1966. godine, a danas djeluje na pet lokacija, i u čije je 24 odgojne skupine upisano 560 mališana, proširit će se na još tisuću novih kvadrata.

- Proširenjem kapaciteta stvaraju se uvjeti koji će svojim pedagoškim i drugim standardima zadovoljiti ne samo roditelje, već i naše najmlađe stanovnike. Osim što će djeca dobiti namjenski objekt u skladu s najvišim standardima, u njemu će u četiri odgojne skupine mjesto naći šezdesetak mališana, rekla je na konferenciji za novinare Sandra Orbanić, ravnateljica Nevena, od koje doznajemo da će novi i nadograđeni vrtić, naslonjen na postojeći od oko 330 kvadrata, imati i multifunkcionalnu dvoranu.

Više tehničkih podataka podastrla je Biserka Matacin, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekata grada Rovinja.

- Glavni projekt, kojeg je izradio AG Studio iz Pazina, izrađen je u skladu s važećom prostorno-planskom dokumentacijom i s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i obrazovanja. Bruto površina postojećeg objekta na Valbruni iznosi 328, a nadogradnja predviđa još 1.054 četvorna metra, sve visine prizemne etaže, kaže Matacin.

Po potpisivanju ugovora, rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza naglasio je da je nadogradnja vrtića važan i vrijedan projekt za sve žitelje Rovinja kojim se nastavlja kontinuitet ulaganja u odgoj i obrazovanje. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter