Tisucu nogometaša na pulskom Forumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko tisucu mladih nogometaša iz Njemacke, Italije, Austrije, Belgije i Hrvatske ispunilo je u petak Forum i atraktivnim otvorenjem obilježilo pocetak turnira koji se do 5. travnja održava u Medulinu.

Šaroliki dresovi, vijorenje zastava država sudionica, pjevanje himni, u cemu su se posebno istaknuli Talijani, i puštanje balona - kao kulminacija otvorenja - nagnali su mnoge prolaznike da zastanu i uživaju u šarenilu kakvo se u predsezoni rijetko vida u našem gradu.

Medu brojnim momcadima iz raznih nogometnih škola i amaterskih klubova, u dobi od 12 do 19 godina, hrvatske boje branit ce ekipa nogometnog kluba Medulin te ekipa kluba s Grobnika.

Osim muških, natjece se i osam ženskih ekipa, što je dosad najviše otkad se turnir održava u Istri, ove godine po 13. put, doznajemo do Seada Kucevica iz tvrtke Events, koja je zadužena za logisticku podršku organizatoru turnira, njemackoj organizaciji Komm mit.

Osim nadmetanja u nogometu, ovo je iznimna prilika za mlade nogometaše da upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i pritom se dobro zabave. Zatvaranje turnira predvideno je zadnjeg dana na Uljanikovom stadionu, gdje ce najboljima biti urucene nagrade.


Podijeli: Facebook Twiter